en-USnb-NO

Nyheter

Fototur til Namibia

Fototur til Namibia

Author: Åsmund Snøfugl/Wednesday, January 9, 2019/Categories: Startsiden, Melhus rundt

Rate this article:
No rating
Mange har foto som hobby, og da er det noen som drar til Dovrefjell for å fotografere moskuser og fjellrev. Noen drar ut i marka og tar bilde av multer, trær og tjern. Tor Arne Granmo han dro til Afrika han.

AV HEGE WILLADSEN
For noen få år siden så ble Tor Arne Granmo enkemann. – Jeg kunne jo bare holdt meg hjemme og syntes synd på meg selv, men jeg er ikke laga sånn, sier han. For å komme seg gjennom de dagene som var tunge så var kameraet godt å ha. Han har vært på flere fototurer i distriktet rundt Lundamo hvor han bor. Han sier til avisa Gaula at han bestemte seg for å koste på seg to store turer, og nå er de to unnagjort. Den første gikk til Brasil og nå er tur nummer to unnagjort. Den gikk til Namibia, og sønnen Stian har spurt faren om det virkelig bare var to turer han skulle ta.

Til Namibia
– Stjørdal foto arrangerte turen, og det var sju som skulle være med, sier Tor Arne om fototuren han var på til Namibia.
–De mangla en, og jeg kjente han som har Stjørdal Foto, så da jeg var der på butikken for å hente noen bilder fortalte han som har butikken at de hadde en ledig plass til Namibia. Jeg er ganske spontan noen ganger, men jeg tok et forbehold og sa jeg skulle gi beskjed dagen etterpå. Dette var tidlig i sommer, og jeg sa jo selvsagt ja. Og så gikk tiden med forberedelser og så dro vi i november.
– Tor Arne forteller om reisa, og den var lang. Det var fly fra Værnes til Gardermoen. Derfra gikk flyturen til Qatar, og den var på seks timer og så ni timer med fly ned til hovedstaden i Namibia, Windhoek. – Der ble vi henta av en som skulle være med oss hele turen som reiseleder. Han var med oss hele tiden og leverte oss på flyplassen da vi dro hjem. Han hadde en åtteseter Landrover.

Bildet: Tor Arne Granmo lovet seg selv å dra på to fototurer til det store utland. Nå har han gjort unna de to, så vil det vise seg om det blir flere.

Les mer i Gaula.

Number of views (393)/Comments ()

Tags:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190515-01