en-USnb-NO

Nyheter

Går mot nytt nominasjonsmøte i Arbeiderpartiet

Går mot nytt nominasjonsmøte i Arbeiderpartiet

Author: Åsmund Snøfugl/Wednesday, January 9, 2019/Categories: Startsiden, Melhus rundt

Rate this article:
No rating
Medlemsmøte i Melhus arbeiderparti vedtok tirsdag kveld at det skal avholdes ekstraordinært årsmøte. Saken som skal behandles er spørsmålet om det skal avholdes et nytt nominasjonsmøte.

AV JENS GRANØIEN
95 medlemmer av Arbeiderpartiet var møtt opp på Lundamo skole da partiet hadde kalt inn til medlemsmøte tirsdag kveld. 55 stemte for at det skal innkalles til et ekstraordinært årsmøte, som skal ta stilling til om det skal avholdes et nytt nominasjonsmøte. 34 stemte imot. Seks hadde forlatt møtet før avstemningen foregikk.
Medlemsmøte var et resultat av at et flertall på nominasjonsmøtet i november vraka Gunnar Krogstad som partiets ordførerkandidat. En enstemmig nominasjonskomite hadde foreslått Krogstad til førsteplass på lista.
Det som skjedde ifølge flere av dem som deltok på møtet i november, var et ”kupp” ved at Pernille Wahlberg som av nominasjonskomiteen var foreslått på andreplass, ble foreslått som utfordrer til Krogstad på møtet. Verken Krogstad eller noen av hans støttespillere, var ifølge dem selv ikke kjent med at det ville komme en utfordrer, før bare noen timer før møtet skulle starte. Pernille Wahlberg fikk 21 stemmer, mens det ble avgitt 17 stemmer for Krogstad i spørsmålet om hvem som skulle være partiets ordførerkandidat.
Det resulterte i at både Krogstad og et par andre trakk seg fra lista allerede på nominasjonsmøtet. Som Gaula tidligere har vært ute med først, er det i ettertid ni som har trukket seg fra lista. Dermed har tolv av 36 navn på den opprinnelige lista trukket seg.
Leder i Melhus Arbeiderparti Einar Gimse Syrstad som uttalte det som skjedde som et kupp, har senere sagt at det blir et problem når partiet skal bekle politiske verv når så mange som en tredjedel har trukket seg fra lista.

Bildet: 95 møtte opp på medlemsmøte i Melhus arbeiderparti tirsdag kveld. Foto: Gunnar Krogstad.

Les mer i Gaula.

Number of views (423)/Comments ()

Tags:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190515-01