en-USnb-NO

Nyheter

En fargerik dame med egen butikk

En fargerik dame med egen butikk

Author: Åsmund Snøfugl/Wednesday, February 13, 2019/Categories: Startsiden, Melhus rundt

Rate this article:
No rating
Beliggenhet har ingenting å si så fremt du har det rette produktet, det har alltid vært min teori, sier Liv-Elin.

V RITA ELVIRA HUSBY
En kjenner seg høyst velkomme så fort man kommer innn døra på Lunda. Den fine systua er godt innsydd i de gamle lokalene til Lund Hagebruk i Børsa. Kreative sting er en flott butikk og systue. Et par barnbarn er på besøk en kort stund, og mens den ene leker med katten, tar den andre og syr en nålpute til meg. Barnbarna har gått ut og inn her og sett og lært mye av bestemor.
Liv Elin er født i Rissa, men har trådt sine barnsben på Bakklandet. – Så jeg er bakklandsramp, ler Liv-Elin. Hennes far og bror druknet i Klæbu to måneder før hun ble født, mora fikk da huspost uti Rissa da Liv-Elin var to år, så fram til hun begynte på skolen, bodde de delvis i Rissa og delvis på Bakklandet. Mora giftet seg med gårdsgutten og levde et godt liv der.
Liv-Elin bodde i Rissa til ungdomsskolen var ferdig, da bestemte hun seg for å reise rundt i Norges land fra hun var 16 til 21. Hun arbeidet og gikk skoler. I august pakket hun kofferten og kom tilbake til Rissa i juni, for da var det flere ting å hjelpe til med hjemme.

Skole på Røros
– Det var vel på Røros det startet. Jeg gikk kjole og draktsøm der og tok svennebrev. Det var der jeg møtte Dag Atle. Han var i militæret på Røros, på vinterøvelse.
Hun var fast bestemt på å bli håndarbeidslærer, det var planen hele tida. Gjorde ferdig den utdannelsen, og da hun var ca 19, fikk hun et vikariat den høsten på Ørlandet der hun var elev to år tidligere
Så gikk turen til Soknedalen våren etter, hvor hun gikk tegning form og farge. Liv-Elin var effektiv og målbevist. Høsten etter fikk hun jobb som lærer i Jølster, og reiste så til Sogn og Fjordane. Noen ”språkbarrierer” var det, men hun fant seg godt til rette.
Liv-Elin ble gift med Dag Atle Lund og sammen fikk de barna Maria og Jan Erik. Liv -Elin har nå fire barnebarn. Sønnen Jan Erik har to barn som bor i nabohuset, og dattera Maria har bygd seg hus ikke langt fra hjemplassen. Hun har også to barn. Den yngste er tre år. Den eldste datteren har Retts syndrom. Hun blir 6 år og skal begynne på skolen til høsten. Dette er et veldig sjeldent syndrom, og det finnes ikke mange på landsbasis. Det finnes ingen med dette syndromet i Trondheim, men faktisk to i Skaun kommue. Det at noen andre har gått opp løypa for dem, har gjort alt litt lettere. Diagonsen fikk hun da hun var 2,5 år. Hun har ikke språk lenger og er avhengig av rullestol.
– Hun ligger over på lik linje med de andre barnebarna, og det synes hun er trivelig. Det kreves litt tilrettelegging, men det går veldig godt. Det er alltid full jubel når de skal til bestemor, smiler Liv-Elin.
Liv-Elin og Dag Atle drev Lund Hagebruk i mange år. Det var en kjent bedrift langt utenfor kommunens grenser.

Bildet: Et unikt utvalg av klær, stoff, garn og tilbehør hos Kreative Sting.

Les mer i Gaula.

Number of views (325)/Comments ()

Tags:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190515-01