en-USnb-NO

Nyheter

Sytreff

Sytreff

Author: Åsmund Snøfugl/Wednesday, February 27, 2019/Categories: Startsiden, Melhus rundt

Rate this article:
4.0
På lørdag så tikka det inn ei melding til oss. Midt under Popquiz på p1, da kom det et bilde av damer som satt ved hver sin symaskin. Meldinga var fra vaktmesteren ved Hollum grendahus, og teksten var følgende: Lite tips, + 30 sydamer på Hollumen.

AV HEGE WILLADSEN
Jeg salet opp og dro av gårde. Det var fullt på parkeringsplassen utenfor grendahuset, men jeg fant plass til bilen og gikk inn. Huset fungerer slik at det er inngang og garderobe i kjelleretasjen, og i etasjen over er det selskapslokale. Jeg står nede i gangen og hører mye prat og mye latter. Ved trappa oppe i selskapslokalet står det ei dame med ryggen til meg og hun hjelper ei annen dame med noe tøy. Jeg ser meg litt rundt og ser noen kjente fjes, men jeg aner ikke hvem det er som er ansvarlig. Så snur hun seg den dama med ryggen til, og hun smiler, slår armene ut og gir meg en god klem. Det er Gunn-Anita Gimse. Hun flytta til Snillfjorden for ti år siden, og hun vokste opp i mitt nabolag og det var veldig trivelig og se henne igjen. Jeg spør hvem som er ansvarlig for arrangementet, og da sier hun at det er henne og to til.

Tredje sytreffet
– Det er et privat arrangement, og vi har ei Facebookgruppe som heter private sytreff i Trøndelag, sier Gunn-Anita Gimse og medarrangør Inger-Lise Brevik. Når du går inn på på den gruppen, så kan du lese at målet med gruppa er å møtes og ha det gøy sammen. Sytreffene arrangeres i Trøndelag av privatpersoner som ikke har fortjeneste på å arrangere det. Treffene fungerer som spleiselag, slik at utgiftene deles på antall deltagere. På treffet på Hollum var det plass til 27 stykker, og dermed måtte arrangørene avvise noen som hadde lyst til å være med. Deltagerne er fra Trondheimsområdet, ei fra Namsos, noen fra Skaun og noen fra Melhus. – Vi tenkte egentlig å ha tredve, men det er ikke nok bord til flere enn 27 deltagere. Vi må jo også ha klippebord og bord til å tegne mønster. Og butikken som var her måtte også ha bord.

Bildet: Mariann Alexandersen syr under navnet Sykkelsnella. Hun syr fargerike klær og sier at det å være på sytreff er egentid for henne som er småbarnsmor.

Les mer i Gaula.

Number of views (284)/Comments ()

Tags:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190515-01