en-USnb-NO

Nyheter

Bjørn Andreas Esaissen gjorde hobbyen til levebrød

Bjørn Andreas Esaissen gjorde hobbyen til levebrød

Author: Åsmund Snøfugl/Wednesday, May 8, 2019/Categories: Startsiden, Melhus rundt

Rate this article:
5.0
Bjørn Andreas Esaissen gjorde hobbyen til levebrød da han sammen med to kamerater begynte å gi ut magasinet Friluftsliv i 1996.

AV JENS GRANØIEN
Alle tre hadde fast jobb, Esaissen jobba på det tidspunktet som nyhetsjournalist i Sandefjords blad. Felles for dem alle var at de var godt over gjennomsnittet interessert i friluftsliv. Da slo det dem: «Enn om vi kunne ha et levebrød av hobbyen vår». Esaissen forteller at de saumfarte det norske og det europeiske markedet.
– Vi fant ut at alle land hadde et turblad, men ikke Norge. Da ble ideen veldig interessant. Norge av alle land hadde ikke et eget turblad, sier Esaissen, nesten like spørrende i dag som den gang de fant ut at Norge, som eneste land i Europa manglet et turblad. Det første nummeret kom ut i mars 1997.

Bor og jobber på
Brekkåsen
Esaissen er fra Trondheim, men har bodd på Brekkåsen i Melhus siden 2004. Det er der vi treffer ham, det er der han jobber med det redaksjonelle. Han er hovedaksjonær og redaktør, men har tilknyttet seg en rekke skribenter og fotografer i hele Norge.
– Kilden er utømmelig, det er turinteresserte ildsjeler i Norge som synes det er artig å bidra med råd til våre lesere om hvordan de kan dra på tur i Norge.
– Magasinet Friluftsliv ble det første bladet som ble lagt ut på internett. Vi har både nett og papirutgave, forklarer han.
Det er på Brekkåsen i Melhus han bor, og det er der han jobber. Det siste en sannhet med modifikasjoner, fordi mye av tida er Esaissen ute i felten, enten på ski med tung pulk etter seg om vinteren, til fots i sommerhalvåret, eller i en kajakk i et fjellvann. Magasinet som utgis seks ganger i året, to sommernummer og to vinternummer, ett om høsten og ett om våren, gjenspeiler årstidene. Esaissen forklarer at de i hovedsak skriver om tre ting. Det ene er turområder i Norge, det andre er friluftsaktiviteter mens det tredje handler om turutstyr.
Han er den eneste som har jobben med å lage magasinet på heltid.
– Turområder er det like mye av i skogen som langs kysten. Høyfjellet er turområde hele året, fastslår Esaissen.

Bildet: Bjørn Esaissen har ofte med kajakk når han er på tur.

Les mer i Gaula.

Number of views (110)/Comments ()

Tags:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190515-01