en-USnb-NO

Nyheter

Einar Svorkås fikk pris  som beste konditorilærer

Einar Svorkås fikk pris som beste konditorilærer

Author: Åsmund Snøfugl/Wednesday, December 6, 2017/Categories: Startsiden, Melhus rundt

Rate this article:
5.0

Av ti nominerte i Europa trakk konditorilæreren fra Melhus nok en gang det lengste strået. Dette var tredje gang Einar Svorkås vant konkurransen om å bli Europas best konditorilærer.

AV JENS GRANØIEN
Han liker ikke å bli kalt Europas beste konditorilærer, det har sammenheng med at konkurransen er begrensa til skoler og opplæringsinstitusjoner i Europa som er tilslutta opplæringsorganisasjonen AEHT, og det er bare de som er tilslutta der som kan delta i konkurransen.
Imidlertid var det nå tredje gangen Svorkås vant den prestisjetunge konkurransen. Førs­te gang var i 2005. Det skjedde i Alanya i Tyrkia. I 2009 gjentok han bedriften og å bli den beste konditorilæreren. Da foregikk konkurransen i Dubrovnik i Kroatia. For drøyt to uker siden kom han hjem fra Ostende i Belgia hvor årets konkurranse gikk av stabelen.
Til daglig er han lærer i matfag ved Strinda videre­gående skole. Han har svennebrev som konditor, og har mange års erfaring fra konditorbransjen før han fikk jobb som lærer for 20 år sida.

Bildet: Einar Svorkås fikk nok en pris for beste konditorilærer. Konkurransen foregikk i Belgia i konkurranse med kolleger fra mange europeiske land.

Les mer i Gaula.

Number of views (953)/Comments ()

Tags:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-181213-01