en-USnb-NO

Nyheter

Feiret ny-scenen på Trøndertun

Feiret ny-scenen på Trøndertun

Author: Åsmund Snøfugl/Wednesday, January 24, 2018/Categories: Startsiden, Melhus rundt

Rate this article:
No rating

I kveld, onsdag, var det endelig duket for åpningskonsert med mottagelser for den nye scenen på Trøndertun. Både elever og eksterne aktører danset og spilte da Trøndertun scene offisielt ble innviet. 

AV ANNE SØRTØMME
Trøndertun scene er Trøndertun folkehøgskoles nye store stolthet. Scenen stod klar til bruk da skoleåret startet i høst, samtidig som høsten har blitt brukt til å få de siste detaljene på plass.
– For både elever og lærere har det blitt en ny hverdag, forteller assisterende rektor og avdelingsleder Bjørnar Søreng.
– Både lydkvaliteten og rom­met er av en helt annen verden enn det vi har hatt før. Lydanlegget består av den nyeste teknologien fra Adamson i Ca­na­da, og det gir fantastisk god lyd. Elevene lærer seg å jobbe med profesjonelt utstyr og en profesjonell scene, og da får man også gitt skikkelig undervisning.

Siste tilpasninger unnagjort
I løpet av høsten har PA-anlegget blitt justert og tunet slik at det er blitt tilpasset rommet, og sceneteppene har også fått noen finjusteringer. Rommessig har skolen prøvd ut et amfi slik at publikum kan sitte høyere opp i rommet, forteller Søreng. -Scenen og rommet er jo som et byggesett. Scenen kan justeres i både dybde og bredde, og rommet i seg selv kan deles av.

Bildet: Assisterende rektor Bjørnar Søreng kan stolt konstatere at Trøndertun scene er innvielsesklart.

Les mer i Gaula.

Number of views (1006)/Comments ()

Tags:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190117-01