en-USnb-NO

Nyheter

MELHUS VIDEREGÅENDE: – Glad for utbygging

MELHUS VIDEREGÅENDE: – Glad for utbygging

Author: Åsmund Snøfugl/Wednesday, November 21, 2018/Categories: Startsiden, Melhus rundt

Rate this article:
No rating
... men ikke tidsriktig i forhold til det vi ønsker.
Det sier rektor Hanne Sæther ved Melhus videregående skole. Hun synes det er bra at det blir utbygging, men maner samtidig til å tenke langsiktig.

AV JENS GRANØIEN
– Det er bra det kommer noe, men det har tatt i langdrag. Bekymringen er om vi blir stående igjen med en trang skole, sier rektor Hanne Sæther.
Tirsdag hadde skolen besøk av politikere fra Høyre. Fra Melhus deltok Stine Estenstad som er Høyres ordførerkandidat, og varaordfører, og Marte Olden Jakobsen som er 3. kandidat på Høyre sin liste i Melhus. De tre første på Høyre sin fylkestingsliste var også med på befaringen på skolen. Pål Sæther Eiden som er gruppeleder, og 1. kandidat, og de to kandidatene bak på henholdsvis 2. og 3. plass, Henrik Kierulf og Ingvild Dalseg.

Har spilt inn helt ny skole på ny tomt
Melhus videregående er i dag bygd for 400 elever, og i tillegg er det satt opp en paviljong og det er også både elevplasser og lærerplasser i sokkelen på Melhushallen. Utbyggingen av skolen har skjedd over flere byggetrinn. Skolen er utbygd ut i alle retninger, og Hanne Sæther synes det er krevende å bygge samtidig med at skolen drives. Hun forteller at skolen har spilt inn et alternativ der det bygges helt ny skole på ei ny tomt. Hun er klar over at det vil være et kostnadsspørsmål. Stine Estenstad opplyste at Melhus videregående kan disponere Monsstuflata.
Hun forteller at antall kvadratmeter per ansatt i dag er under kravet, og at kontordelen skal rives og erstattes med et bygg i flere etasjer.
– Det er mye korridorer, rom uten vindu og dårlig luftkvalitet, sier hun og er fast bestemt på at kantine og fellesareal må dimensjoneres for 800 elever.

Bildet: Høyrefolk på Melhus videregående: Fra venstre Ingvild Dalseg, Henrik Kierulf, Marte Olden Jakobsen, Pål Sæther Eiden, rektor Hanne Sæther, lærer Geir Frode Moen og varaordfører i Melhus og ordførerkandidat for Høyre, Stine Estenstad.

Les mer i Gaula.

Number of views (475)/Comments ()

Tags:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190515-01