en-USnb-NO

Nyheter

Ungdomslaget Framsteg med praktverk om 100 års trivsel og gagn

Ungdomslaget Framsteg med praktverk om 100 års trivsel og gagn

Author: Åsmund Snøfugl/Wednesday, December 5, 2018/Categories: Startsiden, Melhus rundt

Rate this article:
5.0
Ungdomslaget Framsteg på Hølonda er det eneste i sitt slag i Melhus i dag. Laget kan neste år sjå tilbake på 100 års virksomhet. Framsteg har tilhold i sitt eget hus Vonheim på Jåren.

Mange, vidt utover, vil kjenne Framsteg for bl. a. en serie med revyer av beste merke og den årlige slåttardagen.Dette er begivenheter som omtales i pressa og på folkemunne. Mange drar langvegs fra for å få med seg Framstegs arrangement. Laget ble starta i 1919 etter at Kolbjørn Konstad og Arnt Estenstad bad inn til møte. De to hadde gått folkehøgskole, hadde blitt målmenn og var fenga av den frilynte tankegangen.

Bildet: Ungdomslaget Framsteg på Hølonda markerer sitt 100 årsjubileum bl. a. med bok. Lørdag var det lansering av jubileumsboka. Her er Framstegs-folk samla, frå venstre: 1. rekke, Sissel Almås, Oline Brå, Roar Syrstad Brattli, Reidar Almås. 2.rekke, Line Onsøyen, Jorunn Almås, Jonny Martinussen, Arild Berg, Kåre Sunnset, Inge Ottar
Onsøyen, Bente Estenstad,Trine Onsøyen,Mette Estenstad, Per Opland og Gjøran Onsøyen. Reidar Almås har vært redaktør for boka, og medlemmene i laget har bidratt. Oline Brå som sitter nummer to i fremste rekke er Framstegs eldste medlem og i tillegg æresmedlem i laget.

Les mer i Gaula.

Number of views (449)/Comments ()

Tags:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190515-01