en-USnb-NO

Nyheter

Atelier Ekren trykker på tøy, krus og glass

Atelier Ekren trykker på tøy, krus og glass

Author: Åsmund Snøfugl/Wednesday, April 3, 2019/Categories: Startsiden, Melhus rundt

Rate this article:
No rating
Det tradisjonsrike firmaet på Søberg trykker banner, flagg, glass og keramikk til hele landet. Oppdrag med trykking på klær får de stort sett fra Trøndelag og nordover, inkludert Svalbard.

AV JENS GRANØIEN
Pål Ekren er andre generasjon Ekren som driver firmaet. Han viser oss rundt i de romslige lokalene som firmaet disponerer på Søberg.
– Vi driver med profileringsproduksjon. Vi trykker ikke på papir, men på klær, krus og glass, sier Pål Ekren. Han overtok ledelsen av firmaet etter sin far Jakob Ekren i 1997.
I lokalene er det stor aktivitet. De er til sammen ti, og rullerer litt på de forskjellige arbeidsoppgavene. Fra nå av og fram til ferien er det høysesong.
– Vi jobber på flere områder, og det er bra fordeling. Fordelen med å drive med litt forskjellig er at det er mye av noe, stort sett hele tida. På noen områder kan det være roligere i perioder. Vi rullerer mannskapet litt i produksjonen, sier Pål Ekren. I fjor omsatte firmaet for 12 millioner kroner.
Det trykkes på klesplagg, det lages banner, både store og små. De minste kan være flagg på 20 – 30 centimeter, mens det største de har laget var 150 kvadratmeter. Det trykkes logoer, eller bokstaver på keramikk eller glass, og de broderes logoer på klær.

Bildet: Denne maskina trykker logoer på klær. Den kan trykke inntil åtte farger samtidig. Morten Kvernberg og Randi Krokstad betjener maskina.

Les mer i Gaula.

Number of views (109)/Comments ()

Tags:

Siste nummer

17MAI OG1SIDE