en-USnb-NO

Nyheter

Bør Melhus kommune kjøpe Tambartun?

Bør Melhus kommune kjøpe Tambartun?

Redaktør: Åsmund Snøfugl/8. mai 2019/Kategorier: Startsiden, Melhus rundt

Ranger denne artikkel:
Ingen rangering
Spørsmålet om Melhus kommune skal legge inn bud på kjøp av Tambartun, valgte formannskapet å utsette, da saken lå på deres bord tirsdag.

AV JENS GRANØIEN
Saken om Melhus kommune skal legge inn bud på kjøp av Tambartun ble behandlet bak lukkede dører, og saken ble utsatt til ekstraordinært formannskap tirsdag 14. mai.
Den tidligere skolen for blinde og svaksynte, sist brukt som kompetansesenter for den samme målgruppen, ligger altså ute på salg. Det er Statsbygg som er selger.

Melhus kommune
ga bort tomta
Da Melhus kommune på 70 – tallet fikk henvendelse fra Dalen blindeskole som hadde tilhold på Dalen Hageby i Trondheim om tomt til ny skole, var Melhus kommune raus nok til å gi bort ei 104 mål stor tomt i lia opp mot boligfeltene på Gimse og Brekkåsen.
Eiendommen har en unik beliggenhet som Melhus kommune absolutt bør være framsynt nok til å sikre seg. Her er det et unikt friluftsområde, og det er plass til både boliger og noe næring.
Eiendommen består av ti bygg, derav ett skolebygg og administrasjonsbygg, et garasjeanlegg og åtte paviljonger. Total bygningsmasse er på over 8000 kvadratmeter, hvorav skole- og administrasjonsbygget utgjør nesten 6000 kvadratmeter. Sør for skolebygget er det fotballbane med tursti rundt. Deler av eiendommen er skogkledd. Prisforlangende er 38,5 millioner kroner.

Bildet: Eiendommen Tambartun som er lagt ut på salg har en helt unik beliggenhet med utsikt utover Melhusbygda.

Les mer i Gaula.

Antall (114)/Kommentarer ()

Tag:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190515-01