en-USnb-NO

Nyheter Avisa-Gaula og Melhusporten

Har skapt sin egen arbeidsplass: Kjersti lager deilige CROISSANTER

Har skapt sin egen arbeidsplass: Kjersti lager deilige CROISSANTER

Redaktør: Åsmund Snøfugl/9. januar 2019/Kategorier: Startsiden, Melhus rundt

Ranger denne artikkel:
5.0
Bedriften har navnet Moulangerie og har tilhold i nybygd låve på Mo gård på Melhus. Der lager Kjersti Flatås Croissanter som selges til kafeer, hoteller og til privatpersoner.

AV JENS GRANØIEN
Hun starta i midten av november, og så langt er hun fornøyd med at antall kunder har økt siden hun starta. Hun håper på flere, men har så langt både et hotell og noen kafeer i byen som kunde. I tillegg til kan du få kjøpt croissanter direkte hos Moulangerie, er de også å få kjøpt hos Schei Jakobsen og hos Soknedal bakeri på Melhus.
Det er to år siden hun starta med prøvebaking. Det var viktig å bruke tid på å prøve seg fram. I oktober slutta hun i fast jobb som bioingeniør ved St. Olavs hospital, der hun hadde arbeidsplassen sin i femten år.
– Målet er ikke å bli stor, men heller å satse på kvalitet og kunne ha ei inntekt å leve av. Jeg har ingen planer om å ansette noen, men å få etablert min egen arbeidsplass. Dersom det vokser og blir stort, kan det bli aktuelt å ansette en person, men det er ikke et mål, understreker Kjersti.

Reiste til Paris for å lære
Før hun starta dro hun i januar i fjor til Paris for å lære mer.
– Jeg sendte en mail til et bakeri i Paris. De var positive til å ta i mot meg, men gjorde oppmerksom på at jeg måtte sette av mer enn to dager, fordi bakingen tok to dager. Hun forteller at språket de snakket på bakeriet der, var kun fransk, men hun deltok i arbeidet og lærte det hun skulle lære, uten at det ble kommunisert særlig mye muntlig, da hun ikke kunne fransk. I høst kom sjefen for bakeriet i Paris til Mo gård, etter at hun hadde leid ham inn for noen dager.
Kjersti legger sin ære i at bakverket skal være ekte. Hun selger både ferdig stekte, men også ferdig deig som kan settes i ovnen.
I bakeriet i låven på Mo gård er det ulike typer croissanter å få kjøpt. Noen er små, noen er store, noen er fine, noen er grove. De finnes fylt med bringebær, mandel-, eple- eller vaniljefyll. Kjersti er nøye på at det brukes spesialpressa smør fra Tine, vanlig smør inneholder for mye vatn. Mjølka blir levert i stålbeholder fra heimgården hennes i Hauka, dermed er den upasteurisert. Det brukes lite sukker, lite gjær og ingen konserveringsmidler.

Bildet: Her viser hun fram den vanligste varianten som er klar til å settes i stekeovnen etter heving.

Les mer i Gaula.

Antall (127)/Kommentarer ()

Tag: