en-USnb-NO

Nyheter Avisa-Gaula og Melhusporten

Kristine har skrevet om De uskyldige

Kristine har skrevet om De uskyldige

Author: Åsmund Snøfugl/Wednesday, March 13, 2019/Categories: Startsiden, Melhus rundt

Rate this article:
No rating
Kristine T. Grav Hardeberg debuterer i disse dager med romanen De uskyldige. Det er en slektshistorie,med utgangspunkt i en institusjon for hittebarn, etablert i Firenze tidlig på 1400-tallet, og fortsatt i drift, omenn i en annen formenn før. Barneheimen heter på italiensk Lo Spedale degli Innocenti, et hospital for de uskyldige. Det er dette navnet som er bakgrunnen for tittelen Kristines bok De uskyldige.

AV ÅSMUND SNØFUGL
Kristine har hatt en stor del av sine barne- og ungdomsår i Melhus. Hun er datter av Anne Kari og Hallvard Grav. Faren var residerende kapellan i Melhus fra 1982 til 1994. Kristine er eldst av fire søsken og kom til Melhus da hun var elleve år. Hun gikk på barne- og ungdomsskolen på Gimse og senere på Kristen videregående skole på Heimdal. Som18-åring dro hun til Lausanne som au pair, og lærte fransk. Tilbake i Trøndelag begynte hun på franskstudiet på Universitetet i Trondheim og tok mellomfagseksamen. Under studietida var hun bl. a. med i et kor til kristelig studentlag. Der traff hun Jon Yngve Hardeberg fra Grimstad. De ble kjærester og etter hvert gift. Kristine hadde lyst tll å studere videre i Paris. Jon Yngve var med på det og fikk mulighet til å ta siste del av sivilingeniørstudiet sitt i den franske hovedstaden. Så dro de begge til Paris, skaffet seg et sted å bo, kunne fra vinduene i leiligheten sin se bort på Eiffeltårnet. De fikk ei fin tid. Kristine studerte kunsthistorie på Ecole du Louvre og fransk litteratur på Sorbonne, og Jon Yngve tok doktorgrad i sitt fag mens de bodde i Frankrike.

Bildet: Kristine T. Grav Hardeberg har hatt en stor del av barndoms- og ungdomstida i Melhus. Nå bor hun på Gjøvik. I disse dager debuterer hun med romanen De uskyldige.

Les mer i Gaula.

Number of views (294)/Comments ()

Tags: