X

Responsive image

Nyheter
Nora Krogstad er leder i Sør-Trøndelag bygdeungdomslag

Nora Krogstad er leder i Sør-Trøndelag bygdeungdomslag

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, August 14, 2019/Categories: Startsiden, Nyheter

Til tross for at bygdeungdomslaget har mange aktiviteter å by på er det problemer med rekrutteringen.

AV JENS GRANØIEN
Nora Krogstad (23) fra Hovin ble valgt til leder i Sør-Trøndelag bygdeungdomslag i februar i år. Hun er også leder i Horg og Flå bygdeungdomslag, men har frasagt seg gjenvalg og får avlastning på årsmøte den 24. august. Da tar Anders Nideng over.
    I 2016 hadde laget i Horg og Flå nesten 300 medlemmer, nå er det bare seksten igjen. Hun forklarer det med stort frafall og lite rekruttering, med at det har vært liten aktivitet de siste åra, men uten at laget har ligget helt nede.
    – Vi har laga et årshjul der vi har lagt inn planer om rekruttering, og vi håper å få mange nye og aktive medlemmer, sier Nora.
    Hun har hørt om 80-åra da far hennes var med i bygdeungdomslaget, og om aktiviteten den gangen. Det er noe hun kan tenke seg vil gjenta seg.
    I Sør-Trøndelag har medlemstallet vært stort sett stabilt rundt 400 medlemmer de siste åra. På landsbasis er de 6500 – 7000 medlemmer.

Tevlinger og høsttur
Det bygdeungdomslagene kanskje er mest kjent for er tevling. Som fylkesleder forteller hun om planer for tevling og høsttur. Det blir også opplæring for nye medlemmer på hotell på Værnes i dagene 13. – 15. september. Hun håper at mange nye medlemmer melder seg på.


Bildet: Nora Krogstad fra Hovin er leder i Sør-Trøndelag bygdeungdomslag. Hun håper at flere vil bli medlemmer i bygdeungdomslaget. I Gauldalen er det bare ett lag.

Les mer i Gaula.

Print

Number of views (1650)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co