X

Responsive image

Nyheter

Færrest smitta i Melhus i forhold til folketal

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, April 29, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

Rett skal være rett; det er tross alt elleve små kommuner i Trøndelag som ikke er registrert med smitte av covid-19. Av de 27 kommunene som er registret med smitte, er Melhus registrert med færrest smittede.

AV JENS GRANØIEN

Av Melhus kommune med sine drøye seksten tusen fem–hundre innbyggere er det kun påvist at tre er smitta med covid-19 viruset. Det tilsvarer at 0,18 person per 1000 innbyggere er smitta. Indre Fosen følger hakk i hæl med 0,20, mens Åfjord tar 3. plassen med 0,23 person smitta per 1000 innbyggere. Ifølge smittevernlege Aslak Jareid Johansen er det testa 151 personer i Melhus per 28. april.

 

Lite testing i Melhus

Seniorrådgiver hos Fylkesmannen Torill Ellingsen opplyser at det totalt er tatt 15531 prøver av 14319 pasienter i Trøndelag. Herav 473 positive prøver av 442 ulike pasienter per 28. april. De 150 som er testa i Melhus utgjør om lag en prosent av den trønderske befolkningen. Melhusbyggene utgjør nesten fire prosent av alle trønderne. Det betyr at det i Melhus kommune er tatt få prøver i forhold til andel av befolkningen. Dersom antall tester skulle stå i forhold til antall innbyggere, burde Melhus ha tatt om lag 600 tester. Smittevernlegen forklarer at mange fra Melhus, for eksempel folk som jobber på St. Olav er testa på sykehuset. Uten at han vet hvor mange det gjelder, forundrer det ikke om like mange fra Melhus kunne ha blitt testa der, som på Melhus. Han sier at Melhus har fulgt de kriteriene som er satt fra FHI når det gjelder testing. Han tror kanskje noen kommuner kunne ha testa litt mer liberalt enn det testingskriteriene tilsier. Det er vanskelig å si om flere tester kunne avslørt at flere er smitta.

    Kommunen med flest smitta er Frosta. Der har 10,6 personer per 1000 personer testa positivt. På Frosta var det så ille at kommunen stengte sine grenser en periode tidligere i år. Det var en familie i kommunen som fikk besøk av folk som hadde smitten med seg fra utlandet.

Les mer i Gaula

 

Print

Number of views (1093)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co