X

Responsive image

Nyheter
– Vi må vi  tenke i litt  andre baner

– Vi må vi tenke i litt andre baner

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, May 13, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

Til vanlig har Ronny Kjøsen (45) fra Gåsbakken fullt opp med spilling, kordirigering,  komponering og arrangering av musikk. Men under koronaepidemien endret hverdagen seg. Da ble det nødvendig å tenke i litt andre baner. 

AV PER JØRUND GRØTHE

Nær sagt alle musikere har hatt konserter via Internett denne våren. Ronny har  holdt flere slike konserter.  I tillegg tilbyr han spilletimer og hjelp til de som trenger assistanse når det gjelder komponering og arrangering. 

    – Jeg kan gi spilletimer og timer i arrangering og komponering for større eller mindre besetninger på nett. Når det gjelder spilletimer, er det fortrinnsvis på trekkspill, ettersom det er hovedinstrumentet mitt. Men arrangering/komponering kan også være for andre besetninger, for eksempel kor, korps, strykere og storband, forteller den kreative Ronny.

    Spilletimene er for alle, uansett nivå og alder. 

    – Dette skal være en upretensiøs læringsplattform som er basert på det nivået de som lærer er på og på det de vil lære noe om. Så da er det spennende å se om kursholderen har nok kunnskap, smiler han. 

    Det finnes mange voksne som kan tenke seg å lære mer om musikk. For eksempel kan de ha fått mer tid til egne interesser etter at barna ble voksne.  

    – Det fine med musikk er  at du aldri blir utlært. Det er bestandig noe nytt å lære, en ny innfallsvinkel, nye måter å se, lære og tilegne seg ting på. Jeg tror det er mange som går og  tenker på musikalske ting om dagene og som kanskje trenger noen å sparke litt ball med og som utfordrer til å stadig finne nye måter å musisere eller skrive på. Dette er et nytt opplegg, så jeg vet ikke hvor mange som er interessert, men det er jo artig å prøve noe nytt,  synes han.

    Ronny Kjøsen  tar selv med jevne mellomrom timer i komposisjon og arrangering. 

    – Jeg har tidligere gått på musikk for film, scene og TV på Høgskolen i Nord-Trøndelag, og i vinter tok jeg  et årsstudium i komposisjon ved NTNU med blant andre Henning Sommero og Odd Johan Overøye som lærere. Det er stadig nye ting å lære, sier han. 

 

– Mange lager musikk

Ronny Kjøsen  tror det er mange som lager låter og  arrangementer for seg selv, gruppene sine, klubber og til prosjekter de er med på. 

    – Det er ofte ikke så mye som skal til for å få en komposisjon eller et arrangement bedre, mange ganger trenger ting å forenkles. Vi kan plukke ut og rendyrke det som virkelig er bra i en komposisjon eller et arrangement.  Når man har skrevet mange hundre arrangementer for diverse besetninger, ser man fort løsninger. Så kan man diskutere om de er bedre enn det opprinnelige, det er også en del av læringa, sier han.

Bilde: Ronny Kjøsen tilbyr nå spilletimer via nettet. Han kan også hjelpe hobbykomponister til å få deres musikk bedre. 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (934)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co