X

Responsive image

Nyheter
Fysioterapeutene var  stengt ned i fem uker

Fysioterapeutene var stengt ned i fem uker

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, June 3, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

Den 20. april kunne fysioterapeutene gå tilbake til jobben etter å ha vært nedstengt siden 15. mars. – Det var uten tvil artig å jobbe igjen, sier daglig leder hos Melhus fysioterapi, Janne Røvik Schwabe.

AV JENS GRANØIEN

Da covid- 19-viruset slo inn over landet i begynnelsen av mars, ble det en del diskusjon i fagforeningen til fysioterapeutene om hva de skulle gjøre.

    – Vi ble ikke pålagt å stenge ned først. Vi stengte frivillig fredag den 13. mars. Pålegget kom først om at vi måtte stenge ned fra mandag den 15. mars, forklarer hun. Schwabe sier at det føltes riktig, men samtidig dramatisk.

    Morten Kvande sier at de var i tvil om hvorfor i all verden de skulle holde praksisen åpen når til og med barnehagene ble stengt ned av myndighetene. Han sier at mange aktiviteter ble stengt ned før fysioterapeutene ble nedstengt.

 

Pasientene fikk 

videokonsultasjon

Nedstengingen har selvsagt betydd mye økonomisk, selv om det har mottatt kontantstøtte til dekning av utgifter.

    Nedstengingen gikk selvsagt også ut over pasientene.

    – Vi hadde kontakt med pasientene, og noen fikk videokonsultasjon. De hadde forståelse for det. Det var ikke det optimale, men greit nok som en nødløsning. Ikke alle var interessert, men det ble en løsning for de som trengte det, og som ville, forklarer Schwabe.

 

Bransjeveilederen 

for smittevern

Den 20. april var de tilbake igjen i lokalene i Thoragården i Melhus. I alle fall nesten alle var tilbake. Til sammen er de tre som jobber heltid, mens de er ni i alt. Ikke alle er på jobb samtidig.

    Janne Røvik Schwabe sier at de hele tiden har forholdt seg til bransjeveilederen for smittevern fra Folkehelseinstituttet. Det betyr at de er nøye med å holde avstand og renhold. Det er lav terskel for å ringe, om noen er syk. Det gjelder så vel pasienter som ansatte. Da skal de ikke komme.

Bilde:  Fysioterapeutene var tilbake på jobb igjen 20. april etter nedstenging i fem uker. De sier det er trygt å komme til klinikken i Thoragården. Fra venstre, Per Magnus Borten Moe, Janne Røvik Schwaba og Bente Lise Austad.

Les mer i Gaula

 

Print

Number of views (1454)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co