X

Responsive image

Nyheter
STORT TRYKK PÅ LEILIGHETSKJØP I MELHUS

STORT TRYKK PÅ LEILIGHETSKJØP I MELHUS

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, January 26, 2022/Categories: Startsiden, Nyheter

Det er flere fra Trondheim og andre kommuner enn Melhus, som kjøper leilighet i Melhus sentrum nå enn før. Oftest er det folk godt opp i åra som etterspør en lettstelt leilighet.

AV JENS GRANØIEN

Et godt kollektivtilbud i tillegg til fire-felts E6 trekker flere fra Trondheim og andre kommuner, utenom Melhus, til å kjøpe leilighet i Melhus sentrum, nå enn tidligere. Det bekrefter avdelingsleder hos Heimdal eiendomsmegling AS Kim Roger Laugsand.

    Det er eiendomsmeglerfirmaet som har kontor på Melhus, som har salg av tre store utbygginger av leiligheter som foregår i Melhus sentrum for tida.

    Melhustunet trinn tre blir innflyttingsklart til sommeren. Det er fortsatt fire ledige leiligheter i den tredje blokka på Melhustunet, som er under bygging.

    Salget av leiligheter i bygg nummer fire starta forrige uke. 6 – 7 leiligheter av 34 er allerede solgt. Målet er å starte byggingen av den fjerde blokka i løpet av sommeren/høsten.

 

Melhusbanken

Hos Melhusbanken er byggingen av første byggetrinn i full gang. Der bygges det både leiligheter og nytt bankbygg. Det første byggetrinnet består i hovedsak av høyblokka i Bankparken. Der blir det 30 leiligheter, 24 av dem er solgt. Salget av leilighet i det andre byggetrinnet hos Melhusbanken starter i løpet av noen få uker, ifølge Laugsand.

    Laugsand sier at det merkes godt at interessen for leiligheter her har økt etter at det ble fire-felts E6 inn til Trondheim, samt bedre buss- og togforbindelse. Han sier at noen av leilighetene er solgt som investeringsobjekt. Det gjelder spesielt to-roms leiligheter.

 

Melhustorget

Første byggetrinn hos Melhustorget er under bygging og består av 51 leiligheter. Av disse er 37 solgt. Skråbygget lengst nord av de to bygningene som er under bygging er mest populær, der er alle leilighetene solgt.

    Det nye Melhustorget består av mange bygg med et par-tre hundretalls leiligheter til sammen. Om en ukes tid starter salget av leiligheter i byggetrinn to, som også består av to bygg.

 

Selges flere nå enn før

Hos Gråbakken Hageby på Ler er det fjorten leiligheter i første byggetrinn. Ni av dem er solgt. På Ler er det like før byggingen starter. Salget av boliger i byggetrinn to starter før påske. Det vil også bestå av fjorten leiligheter.

    Laugsand sier at det er større etterspørsel etter leiligheter i Melhus nå, enn før. I tillegg har antallet utenbygdsboende som vil bosette seg i Melhus økt.

 

Mangler familieboliger

Det mangler familieboliger.Kommunen har lagt ut boligområde for slike på Brekkåsen og på Hermanstad på Kvål. Det er ønskelig fra politisk hold å få i gang bygging av eneboliger og rekkehus. Leilighetsbyggene egnes best for voksne uten unger, og det er gjerne folk som har voksne unger som har flytta ut av barndomshjemmet, som kjøper leilighet.

    Laugsand sier at før av det mye 70 pluss, nå er innflytterne i leiligheten gjerne folk fra 50 år og oppover, som vil ha en lettstelt leilighet med en enklere hverdag. Han konstaterer at snittalderen har gått ned hos de som vil ha leilighet i sentrum.

    Eiendomsmegleren forteller at det er mange som ringer og spør på eneboliger eller rekkehus. Sånne boliger er det for lite av i Melhus. Laugsand sier at de som vurderer å selge huset sitt, bør gjøre det nå.

    – Det er for lite eneboliger som selges. Etterspørselen er større enn tilbudet, slår Laugsand fast.

Bilde: 

Kim Roger Laugsand er avdelingsleder hos Heimdal eiendomsmegling.

 

Print

Number of views (487)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co