X

Responsive image

Nyheter
Foredrag om demo- krati på amerikansk

Foredrag om demo- krati på amerikansk

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, February 9, 2022/Categories: Startsiden, Nyheter

Fredag 11. november kommer de to tidligere USA-korrespondentene Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen til Melhus for å holde foredrag om amerikansk demokrati.

AV JENS GRANØIEN

De to tidligere korrespondentene reiser rundt med tre forskjellige foredrag i regi av Folkeakademiet. Kulturrådgiver i Melhus kommune Anne Sørtømme, sier at Melhus valgte foredraget om demokrati på amerikansk. Foredraget holdes i kultursalen i Melhus rådhus neste fredag klokken 18.00.

    – USA er en nasjon splitta i krise og konflikt, hvor krise og konflikt har fått fotfeste. Kløfta mellom folket er større enn noen gang i moderne tid, sier Sørtømme.

    Hun sier at alt som handler om demokrati og ytringer er grunnmuren i et demokrati.

    Arrangementet er et ledd i Sagauka som arrangeres senere i år, men er uavhengig av det årlige festivaltemaet. Det er gjennomgående år etter år. I år er temaet «Røtter».

Foredrag servert i fanget

– Vi har fått foredraget servert i fanget, og vi kunne ikke si nei. Det er et bra tema. Folk har godt av å komme å høre på. De to foredragsholderne har førstehånds kunnskap på feltet, forklarer Sørtømme.

    I Melhus samarbeider Sagauka med Folkeakademiet og Melhus bibliotek om arrangementet.

    En fredagskveld er kanskje ikke det beste tidspunktet for å samle folk, men Anne Sørtømme sier at de rekker en bra fredagskveld når arrangementet starter klokken 18.00 og er ferdig i løpet av en liten time.

    – Det er fint å få lov til å gå ut for å oppleve noe igjen. At det er åpna i forhold til koronaen, betyr mye både for publikum og de som skal leve av det. Det er gratis inngang, poengterer Anne Sørtømme.  

Bilde: 

De tidligere NRK-korrespondentene (USA) Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen skal holde foredrag om Demokrati på amerikansk.

 

Print

Number of views (725)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co