X

Responsive image

Nyheter
Rådhuskantina har fått nye drivere

Rådhuskantina har fått nye drivere

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, February 16, 2022/Categories: Startsiden, Nyheter

Etter at rådhuskantina ble stengt da pandemien slo til i mars 2020, og de ansatte på rådhuset ble sendt hjem på hjemmekontor, har kantina vært stengt. Nå er det kantinedrift med nye drivere og ny giv.

AV JENS GRANØIEN

Det ble lite lønnsomhet i å drive kantine i rådhuset når de ansatte satt på hjemmekontor. Da ble kantina stengt. Siden har den vært stengt. Nå er samfunnet i ferd med å åpnes for fullt, og de nye driverne er fulle av pågangsmot og optimisme.

    Inger Helene Bjøringsøy Johansen og Thomas Johansen har tro på at dette skal bli et levebrød. I tillegg til å servere mat og drikke til de ansatte på rådhuset, driver de også catering, og serverer mat og drikke til møtevirksomhet og ulike arrangement på rådhuset, både på dag- og kveldstid. Cateringvirksomheten strekker seg også ut over rådhusets vegger.

Inger Helene er trønder, mens Thomas kommer fra Lofoten, men kaller seg innbakt trønder. Det er hun som kommer fra serveringsbransjen, en bransje som til dels har vært nedstengt på grunn av pandemien, og de ansatte har vært permittert. Thomas som kommer fra bygningsbransjen, har sluppet unna permitteringer.

 

Stort utvalg

Inger Helene er sjefen, det er hun som er kokke av de to. Hun forteller at de kan friste med påsmurte baguetter og focaccia, rundstykker og salatbar. Ikke nok med det, de serverer også en varmrett hver dag. Det kan være fisk, det kan være gryterett eller ulike supper. Det er forskjellig varmmat de fem ukedagene. Prisen på en bolle salat er tolv kroner. Samme prisen er det også på en kopp kaffe. Melhus billigste kaffe mener de to. Foruten kaffe får du kjøpt te og smoothie fruktdrikk som drikke.

    I de senere åra har kommunestyret benyttet Buen kafe, men på grunn av pandemien er kafeen på Buen stengt inntil videre. I forrige uke var det de nye kantinedriverne som hadde ansvaret for å servere mat til kommunestyret. Ettersom kommunestyremøtene finner sted i rådhuset, håper de nye driverne av kantina at de får fortsette å servere mat til politikerne når det er møter, også til kommunestyret.

    – Har man bra mat blir man ønska flere ganger, sier Thomas. Gryteretten forrige tirsdag smakte for øvrig utmerket.

    Lokalmat er populært. Så langt er Hitrahjort, Røroskalv og gulrøtter fra Smøla det nærmeste kantina kan tilby av lokalmat. En kuriositet er at Smøla-gulrøttene er levert av Farmen-Kåre, som var med i Farmen på TV2 sist høst, for de som fulgte med det programmet.

 

Åpen for alle

Kantina er åpen for alle. Den åpner så tidlig som klokken sju, da er ekteparet på plass for å forberede dagens mat og drikke. Du kan få både en kopp kaffe og noe attåt allerede så tidlig på dagen. Kantina stenger klokken 15.00. Når de stenger på ettermiddagen settes eventuell restmat fra dagens servering på et bord utafor. Der kan folk kjøpe mat til halv pris.

    – Det er bedre at noen drar 

nytte av maten enn at den blir kasta, sier Thomas.

Bilde: 

Ekteparet Inger Helene Bjøringsøy Johansen og Thomas Johansen har overtatt drifta av kantina i rådhuset på Melhus.

 

Les mer i Gaula

 

Print

Number of views (769)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co