X

Responsive image

Nyheter
Mandag tas ny  Gimse skole i bruk

Mandag tas ny Gimse skole i bruk

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, March 2, 2022/Categories: Startsiden, Nyheter

Førstkommende mandag får 280 elever og 42 ansatte ny skole og ny arbeidsplass. Gjett om det er noen som gleder seg!

AV JENS GRANØIEN

R

ektor Lasse Volden er en av de mange som gleder seg til mandag 7. mars. Han har akkurat startet på sin siste uke i den gamle skolen, som arbeidsplass. Han mener den nye skolen blir en tipp topp moderne skole. Volden mener at den nye skolen gir mange muligheter, som den gamle skolen ikke har.

    Vi møter rektor på hans kontor i den eldste bygningen i den gamle Gimse skole, som ble tatt i bruk i 1956. Rektors kontor har så langt en kan se, omtrent samme plassering som kontoret til den første rektoren ved skolen, Bernhard Rytter hadde. Rytter hadde tittelen skolestyrer, og var den første som var sjefen ved den da nybygde Gimse skole. Siden har det vært tre rektorer før Lasse Volden ble rektor i 2007. Den første etter Rytter var Olav Hongset, så kom John Ingvar Solem og den siste før Volden var Inger Marie Keiserås.

 

Mye nytt innen skolebygg siden 1956

Volden forklarer at hvert trinn får areal som består av tre klasserom, samt fellesareal og grupperom. Da skolen ble bygd hadde hver klasse hvert sitt rom, uten innsyn til de andre. Nå brukes det mye glass som gir innsyn gruppene på hvert trinn, imellom. Det blir en fleksibel løsning med tanke på undervisning, og gruppestørrelse kan variere.

    – Vi får spesialrom med sløydsal, tekstil/tegning og naturfag. Vi får også musikkrom, musikktekniske rom, skolekjøkken og kantinekjøkken. Vi får håpe at vi snart får servert skolemat, vi har i alle fall rigga oss med tanke på det, sier Lasse Volden.

    Han forklarer at det blir et såkalt «Hjerterom» der elevene kan samles. I tillegg blir det Amfi med plass til 60 personer, beregna på fellessamling for de ansatte, der også en kan samle klassetrinn.

    Den nye skolen blir mye mer fleksibel, det er ikke betong i skilleveggene, sånn som det er i den gamle skolen.

    – Den nye skolen vil bære preg av mer åpenhet, sier rektor.

    Han legger ikke skjul på at det også er litt trist å forlate den gamle skolen. Mange har vært der i mange år.

    – Det er spesielt både for meg og mange andre. Noen elever har vi brukt litt tid på i forhold til det – det er mye spenning. Det blir en overgang, sier Lasse Volden.

 

Ser fram til uteområdet

Det blir helt andre arbeidsplasser. Lærerne for de enkelte trinn sitter sammen i åpent landskap. Hvert klassetrinn får hver sin inngang.

    En annen ting han ser fram til er uteområdet.

    – Uteområdet vil være godt tilpassa aldersgruppa. Det blir ikke klart før til høsten. Først må den gamle skolen rives. Rivinga starter 21. mars. På uteområdet blir det masse lekeapparater, forklarer Volden.

Han fortsetter:

    – Skolen er tilrettelagt for alle behov, der det også er mulig som rullestolbruker å komme fram på hele området.

    Volden skryter av samarbeidet de har hatt med hovedentreprenøren Hent. Utfordringa har vært støy og rystelser det siste halvannet året siden arbeide starta for halvannet år siden.

 

Gleder seg til å flytte inn

i nytt bygg

På spørsmål hva rektor gleder seg aller mest til, svarer han at det er å få elever og ansatte inn i nytt bygg.

    –  Det er det vi ser mest fram til. Vi er her for ungene. Unger og foreldre har vært tålmodige. Ungene gleder seg, sier rektor.

Han sier at det er mye historie som ligger i veggene i den gamle skolen. Volden synes det er beklagelig at en ikke får tatt vare på mosaikken i inngangspartiet, til tross for at det er gjort forsøk på det. Han forklarer at det blir ny kunst i den nye skolen. Marit Grendal på kulturkontoret er ansvarlig for det. Kunstneren som skal gjøre jobben er Tiril Havdal.

Bilde: 

Prosjektleder hos Hent AS Jon Olaf Solstad orienterte kort om det nye bygget. Bak noen av nøkkelpersonene hos Hent i byggearbeidet. Fra venstre, Stian Naterstad, anleggsleder, Stig Ronny Bjørnbeth, Svein Jonny Eggen, Julie Madsen, prosjektingeniør, og Geir Sve ITB- ansvarlig.

 

Les mer i Gaula

 

Print

Number of views (961)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co