X

Responsive image

Nyheter
Mange viste sympati ved å gå i fakkeltog

Mange viste sympati ved å gå i fakkeltog

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, March 9, 2022/Categories: Startsiden, Nyheter

Mange strømmet til rådhuset søndag ettermiddag for å delta i fakkeltoget, som en sympatierklæring for det ukrainske folket som opplever sitt livs mareritt, med krig og terror.

Pengeinnsamlinga ga som resultat 150 000 kroner.

AV JENS GRANØIEN

Mens det ukrainske folket opplever sitt livs mareritt med krig og terror fra en aggressiv president i Russland på tiende dagen, som uten legitim grunn sender bomber og raketter til nabolandet, og tar livet av så vel uskyldige soldater som sivile. Lever vi i fred og frihet, og kan ikke få gjort stort annet enn å være tilskuer til det som skjer i Ukraina. Da må alle hjelpe.

    Ordfører Jorid Jagtøyen sa at ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe. Ordfører sa at det er mange både ukrainere og russere i Melhus. Noen av dem jobber også i Melhus kommune.

    – Det er rart å tenke på at det er krig i Europa. Vi er trist, og vi er redd. Det er synd på det ukrainske folket, som også vil leve i trygghet, sa Jagtøyen.

– Vi trenger å vite

Ordføreren fortalte at det skulle gå en buss med hjelpesending til flyktninger til Polen på grensen til Ukraina. Sendingen består blant annet av sengeklær og madrasser. Rødde folkehøgskole har bidratt med mye av det.

    Marianne Nordhaug leder i Ungdomsrådet sa at det er viktig at vi står sammen og at vi hjelper, og at de som trenger hjelp får hjelp. Hun sa at folket i Ukraina gjennomgår menneskelig lidelser.

    – Våre tanker går til dem som står i stormen. Hun takket dem som var møtt opp for bidrag og støtte. Lederen i Ungdomsrådet oppfordret til å snakke med ungdommen.

    – Vi trenger å vite og vi trenger trygghet. Det er viktig med bekreftelse, sa Marianne Nordhaug.

Røde Kors er på plass 

i området ved Ukraina

Heidi Eidem fra Melhus Røde Kors siterte Nordahl Grieg som i 1936, noen få år før 2. verdenskrig skrev: «Krig er forakt for liv».

    Hun fortalte at Røde Kors og Røde Halvmåne er på plass i områdene omkring Ukraina. De venter på at det skal bli trygt nok til å gå inn i landet for å hjelpe. Eidem sa at det er atten millioner som trenger hjelp. Hun takket Melhus kommune for initiativet til fakkeltoget, som samlet så mye folk.

 

Putin må stå til ansvar

Olga Mosand, leder for Ukrainsk forening i Trondheim, bosatt i Børsa, sa at det er vondt å tenke på det som foregår i hennes hjemland.

    – Putin og hans støttespillere har mistet dømmekraften. Russerne hater oss. Landet vårt som var så fint, er ødelagt av krig. Det er trist å se på, sa Mosand.

    Hun sa at Putin må stå til ansvar for det han har gjort.

    – Vi må stå opp for våre brødre og søstre, sa hun.

    Mosand fortalte at hennes mor var så nervøs.

    – Det var så vondt at foreldrene mine måtte forlate landet. I går kom de hjem til oss i Børsa, etter å ha kjørt bil mange dager, sa hun.

Bilde: 

Fakkeltoget søndag samla cirka 300.

Les mer i Gaula

 

Print

Number of views (473)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co