X

Responsive image

Nyheter
Bildilla

Bildilla

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, March 16, 2022/Categories: Startsiden, Nyheter

På Youtube finnes det en bruker som kaller seg Bildillamagasin. Bak det navnet er det Pål Leraand fra Melhus som skjuler seg. Han har over 1.430 følgere, og har nesten 500 videoer der. Pål bor i Drammensvegen sentralt på Melhus, og utenfor der står det mange biler. Ved første øyekast kan vi telle rundt 10 biler som står litt og her der rundt huset.

AV HEGE WILLADSEN

J

eg har biler over alt, og har ikke plass til alle her, sier Pål når vi står i garasjen hans. 

    – Vi må stille et stort spørsmål: Hvorfor har du så mange biler?

    – Jeg kommer over så mye som jeg vet hva er, men som de aller fleste ennå ikke vet hva er. Da får jeg kjøpt det så billig, og til meg kan de stå noen år mens verdien på bilen stiger. 

    Inne i garasjen står en bil Pål jobber på, og vi spør hva det er, og han sier det er Norges eneste, eller kanskje Europas eneste Lexus es 250. Om du tar et nettsøk på den biltypen, så er det Pål sin Youtube-kanal som dukker opp. 

    – Egentlig har du ikke plass til alle disse bilene? 

    – Nei, har ikke det, og det er flere av disse bilene som skal selges. Det å selge dem som prosjekter, det er verdiløst i dag. Ungdommen i dag, sitter stort sett inne og spiller og skrur ikke bil. 

    – Du får lage et spill eller en app der ungdommen lærer om bil-mekking.

    – Jeg har tenkt å lage en app, om verdsetting av biler. Men jeg er så gørr-lei apper, så jeg vet ikke om jeg har lyst noe lenger. 

    – Når kjøpte du din første bil?

    – På midten av 90-tallet. Jeg kjørte opp i -85, og da brukte jeg den bilen som var igjen etter faderen. 

    – Når skjedde det at du fikk tak i flere og flere biler?

    – Det har gått i bølgedaler. Har solgt unna en del et par ganger, og den første bilen jeg kjøpte, det var en Dodge Van som var campinginnredet med solpanel på taket. Den kjøpte jeg vel i -94. Den ble kjøpt for at jeg jobba så mye på skipsmodelltanken på Tyholt. Dag og natt, og mange ganger var det ingen vits i å kjøre hjem til Melhus. Derfor var den bilen grei å ha, for den kunne jeg kjøre rett inn ved siden av bassenget. Når jeg var ferdig på jobb på natta, kunne jeg bare legge meg i bilen. Jeg tror jeg kun gjorde det én eller to ganger, men tanken var god. 

    Pål er ansatt som fotograf til SINTEF Ocean, og i mange år hadde han foto som hobby og levebrød. Han hadde eget studio i byen, og det hadde han helt til han møtte veggen. 

    – Jeg hadde ikke noe glede av det noe lenger. Da måtte jeg skaffe meg en hobby, og da kjøpte jeg en 56-modell Cadillac Fleetwood Special. Det var ikke så lenge etter jeg kjøpte Dodgen, og jeg kjøpte den i biter. Den lå i esker, og frakta karosseriet hjem sammen med kassene. Jeg hadde aldri skrudd bil fram til da, og planen var å sette den sammen og kjøre den. 

    – Når du nå ser etter biler, ser du da etter biler du kan tjene på?

    – Nei, det er bare for at det er artig å skru sammen og pusse opp. 

Bilde: 

Pål Leraand har bildilla, og her er han foran en sjelden Lexus han holder på å fikse. (Privat foto)

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (965)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co