X

Responsive image

Nyheter
ARBEIDERPARTIET  gir pengestøtte til  Melhus Røde Kors

ARBEIDERPARTIET gir pengestøtte til Melhus Røde Kors

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, March 23, 2022/Categories: Startsiden, Nyheter

I forbindelse med flyktningkrisen som en følge av de forferdelige krigshendelsene i Ukraina har Melhus Arbeiderparti støttet Melhus Røde Kors omsorg med en gave på 14 000 kroner.

AV JENS GRANØIEN

Pengene skal brukes til flyktninger og andre flerkulturelle i Melhus. Melhus Arbeiderparti mener at Røde Kors omsorg gjør en fremragende innsats på området, og ønsker derfor å bidra til at Melhus Røde Kors står best mulig rusta til å motta alle de nye flyktningene fra Ukraina som ventes å komme til Melhus.

    Melhus Røde Kors omsorg driver en rekke aktiviteter. Deriblant integreringsaktiviteter, der organisasjonen tar med flyktninger på tur. Sist sommer arrangerte de tur den 3.– 4. august, turen gikk til Rypetoppen i Meråker med overnatting i lavo, med ti flerkulturelle ungdommer som var påmeldt. Det ble to fartsfylte og flotte dager, der både store og små koste seg, med klatrepark, kanopadling, rappellering og grilling om kvelden.

    Ikke nok med det. Melhus Røde Kors arrangerer lokale turer og aktiviteter for flyktningene.

 

Bidrar til leksehjelp og øvelseskjøring

Det gjør de både for at de skal bli kjent i kommunen, men også for at de skal få praktisert norsk språk, og ikke minst for aktivitetens skyld. Melhus Røde Kors omsorg bidrar også til leksehjelp og stiller opp for øvelseskjøring som er et populært tiltak.

    Det var leder i Melhus Røde Kors omsorg Marit Sognli Gladsø og styremedlem Anne Grete Tevik som tok imot gaven. Gladsø sa at pengene gir Røde Kors omsorg mulighet til å aktivisere flytningene som kommer. Hun sa at Røde Kors har godt samarbeid med Melhus kommune Tevik sa at pengene betyr mye, og at 14 000 kroner er mye penger for Røde Kors i Melhus.

    – Pengene betyr at de får delta gratis, sa hun. Tevik lovte å forvalte pengene for å skape mye liv og glede.

Melhus Arbeiderparti oppfordrer alle de andre andre politiske parti til å gjøre det samme.

Bilde: 

Fra venstre Pernille Wahlberg og Jørn Ove Moen fra Melhus arbeiderparti, videre Marit Sognli Gladsø og Anne Grete Tevik fra Melhus Røde Kors omsorg. 

 

Print

Number of views (525)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co