X

Responsive image

Nyheter
Stort behov  for Besøkshjem

Stort behov for Besøkshjem

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, April 20, 2022/Categories: Startsiden, Nyheter

Det er stort behov for Besøkshjem i barnevernet. Barnevernstjenesten i Melhus og Skaun arrangerer informasjonsmøte i Melhus rådhus den 27. april om Besøkshjem.

AV JENS GRANØIEN

Et Besøkshjem er et hjem der unger kan komme på besøk i helger eller ferier. Det kan være tredjehver- eller fjerdehver helg, alt ettersom foreldrene til ungene og besøkshjemmet blir enig om. Det er altså en frivillig ordning, og et samarbeid mellom besøkshjemmet og foreldrene.

    Cathrine Schare i barnevernstjenesten i Melhus og Skaun sier, at det handler om tid, overskudd og en eller flere ekstra sengeplasser, alt etter behov.

    – I de fleste sammenhenger er det å oppleve en trygg og forutsigbar situasjon det barna trenger aller mest, sier Schare.

Hun poengterer at det ikke er nødvendig med sosialfaglig bakgrunn.

    Schare sier at det er stort behov for besøkshjem i de to kommunene. Hun antyder at behovet kan være 10 – 12 Besøkshjem i Melhus og Skaun.

 

Ungene er med 

i hverdagen til familien

Det dreier seg om unger i alderen fra 0 – 18 år. Det er i aldersgruppen 3 – 16 år behovet er størst.

    – Det viktigste er at de er glade i barn. Det er en fordel om de er aktive, er glad i uteaktiviteter sammen med barn, sier Schare.

    Hun tenker i den forbindelse på turer i naturen som er en vanlig aktivitet for en familie. At ungene er med i hverdagen til familien.

    – Det er en fordel med egne barn, men ikke et krav. De kan godt være ferdig med småunger og ha eldre barn. Det utgjør en forskjell for ungene å få et utvida nettverk. Gleden ved å dele opplevelser, poengterer Schare.

 

Krav om vandelsattest

Kristine Dybvik Sponås hos barnevernet i de to samarbeidskommunene sier, at det dreier seg om unger i alle varianter. Besøkstjenesten kan også dreie seg om perioder, dersom det for eksempel er sykdom eller andre utfordringer i familien.

    – Det er viktig med godt samarbeid mellom hjemmet og besøkshjemmet, utdyper Dybvik Sponås.

    Hun poengterer at det kreves plettfri vandelsattest fra politiet. Vandelsattesten må ikke være eldre enn tre måneder.

 

Fordel med en liten «bank»

Dybvik Sponås sier at å rekruttere Besøkshjem er et hjelpetiltak som ikke krever så mye av besøksfamiliene. Helger og litt ferier. Hun sier at hver 4. helg er det vanligste.

    Hun minner om at møtet i Melhus rådhus den 27. april er åpent for alle. Dybvik Sponås opplyser at på møtet deltar folk som er Besøkshjem. De kommer for å fortelle hvordan det er å være besøkshjem.

    Schare håper på stor interesse for møtet.

    – Folk er forskjellige, ungene har forskjellige behov. Derfor hadde det vært en fordel med en liten «bank», sånn at vi hadde litt å velge i, og at ungenes interesser kunne tilpasses familiens interesser, sier Schare.

    I forlengelsen av møtet har BUF-etat møte på samme sted. Det møtet handler om adopsjon og rekruttering av fosterhjem.

Bilde: 

Kristine Dybvik Sponås og Cathrine Schare hos barnevernet i Melhus og Skaun håper på stor oppslutning om møtet om Besøkshjem.

 

Print

Number of views (487)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co