X

Responsive image

Nyheter
Fiizk på Lundamo

Fiizk på Lundamo

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, April 27, 2022/Categories: Startsiden, Nyheter

Like sør for Lundamo sentrum finner vi et firmaskilt med de fem bokstavene FIIZK.  Mange har kanskje lurt på hvilken bedrift som skjuler seg bak dette navnet.  Foruten nordmenn kommer de ansatte fra mange ulike land, men samarbeidet ansatte mellom fungerer så godt at en trygt kan si at dette er mangfold i praksis.  

AV MAGNAR HAUKDAL

Inne i gårdsplassen registrerer vi et kjent navn, nemlig Rantex.  Rantex hadde tidligere sine lokaler knyttet til Brødrene Flaarønning på Ler, men flyttet i 2012 til Lundamo.  Et oppkjøp noen år senere førte så til at bedriften ble en del av konsernet Fiizk. 

 

Stort konsern med 

mange avdelinger

Salgs- og markedsdirektør, Kevin Skarholt forteller at Fiizk i dag har avdelinger i Trondheim, Ålesund, Bjugn, Skottland/Irland, Bergen og Lundamo.  Konsernet har i dag totalt ca. 150 ansatte.  Selskapet har et sterkt fokus mot oppdrettsnæringen, men server også annen industri og landbruksnæringen.

 

Fiizk Covers AS

Det formelle navnet på avdelingen på Lundamo er Fiizk Covers AS.  Plassjef Sigrid Merete Solberg, forteller at det totalt er 18 personer som jobber i bedriften, og at 14 er fast ansatt.  Hun forteller at det ikke stilles krav til noen spesiell utdannelse for å bli ansatt, men presiserer at det aller viktigste er god arbeidsmoral.  Arbeidsoppgavene er av en slik karakter at det beste er at vi lærer de opp fra bunnen av, forteller hun.

    Hun forteller videre at ca. 50 prosent av arbeidsstokken kommer fra utlandet, og at mange land er representert.  Bedriften har lagt stor vekt på å få til et godt samarbeid mellom de ansatte, og både Skarholt og Solberg poengterer at de har lyktes veldig godt med integreringen. 

 

Produkter

Ved Lundamobedriften produseres tekniske tekstiler til landbruk, industri og offshore.  Her produseres også PVC-produkter til oppdrettsindustrien.  Foruten ved Lundamo produseres det også duk i Bjugn og på Alver ved Bergen.  Det kan til tider være enorme duker som blir skjært til og sveiset.  Solberg forteller at de en gang hadde en duk som totalt veide 6.000 kg, og hvor det måtte to kraner til å få den slept ut porten.  Bedriften har også lager av stillasduk for salg, men denne produseres ikke ved bedriften.

 

Dekomponering 

og miljøgjenvinning  

Avdelingen ved Lundamo består også av dekomponering og miljøgjenvinning av produserte produkter.  Duker som har vært benyttet i en eller annen sammenheng kommer vasket tilbake og blir demontert og sortert.  

 

Syavdelingen forsvinner

Syavdelingen som var en del av Rantex har eksistert helt fram til nå, men plassjef Solberg forteller at denne vil forsvinne i løpet av året. 

Bilde: 

T.v. Kevin Skarholt, t.h. Sigrid Merete Solberg og mellom de to produksjonsarbeider Rebwar Abdullahie.

 

 

Print

Number of views (974)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co