X

Responsive image

Nyheter
Samling  av hovinsbygger

Samling av hovinsbygger

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, May 4, 2022/Categories: Startsiden, Nyheter

Over 100 hovinsbygger hadde meldt seg på arrangementet til Hovin pensjonistforening. Arrangementet var en samling der utflytta hovinsbygg spesielt var invitert. 

AV HEGE WILLADSEN 

– Det er artig at folket kommer, og jeg har sett en del navn på påmeldingslista, og jeg må innrømme at det er en del navn jeg ikke husker på. Kan godt hende det har med alderen min å gjøre, sier Kjell da han ønsker folk velkommen. 

    – Men alle, er de hovinsbygg de også, like god som de andre. Hjertelig velkommen til dere som har kommet langveisfra. Det er jo sånn at i løpet av de siste åra, har ikke ting skjedd. Det er Covid-19 som er årsaken til det. Vi i pensjonistforeninga har prøvd å arrangere ting og tang, men det har vært litt bob-bob. Men i kveld jeg veldig fornøyd med at vi er samla her på Hovins samfunnshus, og jeg tror vi skal få det koselig. Marvin Wiseth kommer og skal holde en liten appell. Og musikk får vi av Eigil Reitan, Einar Skjærvold og Idar Almås. Idar er innflytta hovinsbygg fra Hølonda. Dere må sette av mye tid til å prate sammen, avslutta Kjell. 

    Etter velkomsttalen, så ble det en velkomstsang før maten ble servert. Nydelig lapskaus laga på Horg sykeheim og hjemmelagde kaker til kaffen. Før kakene ble servert kom Marvin Wiseth. 

 

Best før 70, 

fullt brukbar etter 70

– Jeg har tenkt å snakke litt om det å bli eldre, og jeg synes det å bli eldre er helt fantastisk. 

    Sånn starter Marvin Wiseth sin halvtimes lange foredrag. Han står ikke på scenen, men han har mikrofon og går rundt blant gjestene og prater. 

    – Aldri har Norge hatt så mange pensjonister, aldri har de vært så frisk og aldri har de hatt så stor kunnskap. Eldre i dag er en ressurs, og vi bli framstilt som en monstergarde som skal knuse velferdssamfunnet fordi vi har så høye pensjoner. Det er langt fra sannheten. Jeg tror vi eldre må ta litt mer plass, bli litt mer synlig for at dette skal gå i orden, sa Wiseth, og sa også at han føler det er en eldrefobi som råder. 

    – Det virker som det står Best før 60 i panna på oss. Jeg håper det står Best før 70 i panna mi, og jeg er over 70 og fullt brukbar. Er det noen som ser for seg Marvin Wiseth sitte på et sykehjem og lager dorull-dukker? Det er den store skrekken som jeg har, for jeg har aldri vært særlig flink med hendene. Jeg kom hjem med et syskrin til mora mi for sikkert 60 år siden, og da spurte hun hva det var. Jeg er redd for å bli satt til noe jeg aldri har vært interessert i. Det er ikke sånn at når vi blir eldre, mister vi den interessen vi hadde før. 

    Wiseth får gjestene til å le, og han sier at det er viktig å holde hodet aktivt, og han sjøl har som mål å lære seg ett eller annet utenat hver eneste dag. Det mener han forebygger demens. 

    – Jeg er livredd for å bli dement, for se for deg meg da på et sykehjem når yngre sykepleiere fyker forbi meg. Da sitter jeg der nærmest med håndjern. Og da sier de: Hva slags raring er det der? – Næsj, jeg vet ikke hva han heter, men han har visst vært ordfører og han blir helt vill når han ser unge sykepleiere. 

    Den tidligere ordføreren gir mange vise råd og sier at hver dag er en gave og det er viktig å være positiv. 

    – En ting må dere passe dere for; surpomper. Det er veldig smittsomt, for en surpomp kan ødelegge for mange positive sånn at de også blir surpomper. 

Bilde: 

Ved et bord i samfunnshuset på Hovin var det slektstreff. En salig blanding av søskenbarn, søsken, tante og mor. Aud Kleven, Grete Skjærvold, Aslaug Hansen, Else Bjerkenås, Ingebrigt Næss, Inge Skjærvold, Else Engkvist og Gunhild Solberg heter de som er i familie.

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (557)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co