X

Responsive image

Nyheter
Bevar øyeblikket

Bevar øyeblikket

Author: Melhus Avisa Gaula/Tuesday, May 24, 2022/Categories: Startsiden, Nyheter

Malin Berdal har nylig åpna fotostudio på Lundamo. I den gamle Eggen-butikken har det tidligere vært frisør og en pop-up café. Her holder nå fotografen Malin Berdal til. ”Bevar øyeblikket” er slagordet hennes. Det er nettopp det Malin kan hjelpe deg med, bevare øyeblikket. 

AV HEGE WILLADSEN

Malin er 25 år og kommer fra Ler, og bor der sammen med samboer, og babyen deres Frida. Da vi besøkte henne i lokalene i fotostudioet var hun inne i sin siste uke med mammapermisjon. 

    – Det gjør litt vondt at jeg skal tilbake på jobb, men det blir godt for henne og pappaen at de får være hjemme alene da, sier Malin og ser på Frida som er med på jobb og sitter på gulvet og leker seg. 

    Vi sier at hun kan prøve å skru hodet to år tilbake i tid, til tida før hun ble gravid. 

    – Jeg jobber i barnehage som barnehagelærer, og dette med fotografering ha vært hobbyen min. Når jeg nå begynner på igjen, så går jeg ned til 60 prosents stilling. Da har vi fri to dager i uka, det blir en kabal for å få til dette. 

    Planen Malin hadde for fotohobbyen, det var å ha studio i kjelleren hjemme på gården. 

    – Vi tok over gården til samboeren min oppå Engan i Flå, og planen var å pusse opp og ordne i kjelleren der. Men det tok litt tid, og da jeg så det sto ledig her, spurte jeg bare, og etter det gikk det litt fort. Så, ja, sier hun og slår ut med hendene. 

    – Da måtte du bare hive deg rundt? 

 

Fullt på stua

– Ja. Det begynte å bli litt fullt på stua, for jeg har hatt en del fotografering der. Da hadde jeg store matter jeg brukte til bakgrunn, og en softbox som brukes til lyssettinga. Det var ikke alltid jeg rydda opp etter fotografering, og det påpekte samboeren min diskret. Det tok litt plass på stua, og det var va jeg kjente på at det skulle finne en annen plass å holde på med fotograferinga. Det var bare å hoppe i det.  

    Det var i midten av mars hun tok over lokalene, og i begynnelsen av mai åpnet hun. 

    – Jeg måtte få på plass litt, men føler ikke jeg er ferdig. Det er litt som mangler, men det er jo såpass at jeg får til å ta bilder sjøl om jeg ikke har kaffemaskin. 

    Malin har kjøpt mye brukt, og noe nytt. Hun har klær hun låner ut til babyfotografering, og har noen stoler og andre ting babyer kan ligge i eller sitte på. 

    – Hva har du av fotoutdanning? 

    – Det er ingenting det. Har ikke gått på skole, men har tatt kurs, er sjøllært og plukka opp tips fra Youtube. I januar var jeg på kurs hos en fotograf i Stavanger. Et kurs om nyfødtfotografering. Eneste utdanninga jeg har, det er at jeg har lært av andre. 

Bilde:  Malin Berdal med Frida på armen har åpnet eget fotostudio på Lundamo.

Les mer i Gaula

Print

Number of views (360)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co