X

Responsive image

Nyheter
Grete Rødde løper  maraton

Grete Rødde løper maraton

Author: Melhus Avisa Gaula/Tuesday, May 24, 2022/Categories: Startsiden, Nyheter

– Jeg er en maratonløper eller en lykkelig mosjonist. Jeg løper halvmaraton, men på ønskelista står helmaraton, sier Grete Rødde.

AV JENS GRANØIEN

H

un forteller at det starta i 2017 da hun meldte seg på halvmaraton i Trondheim. En halvmaraton er 21,1 kilometer, en helmaraton er dobbelt så lang. Grete sier at hun ikke hadde sprunget så mye før det. Tidligere hadde det gått mest i håndball og fotball.

    – Så kom voksenlivet med mann og barn, sier trebarns- mora.

    Hun forteller at hun har vært medlem hos 3T i mange år.

    – Dørstokkmila ble lengre og lengre, da meldte jeg med på min første maraton. Da sa det seg sjøl, da måtte jeg starte med løpetrening. Jeg kunne meldt meg på ti-kilometeren, men jeg mente at jeg ville klare halvmaraton, sier Grete.

 

Bitt av løpebasillen

Hun forteller at målet var å løpe halvmaraton på under to timer, det klarte hun med god margin, og var passe fornøyd. Siden har hun sprunget halvmaraton i Trondheim hvert år. Hun sier at hun ble positivt overraska over at det var «vanlige» folk som sprang også. Grete sier at hun trodde de som starta på maraton var umenneskelig spreke. Grete legger ikke skjul på at hun er bitt av løpe-basillen.

    – Jeg klarte å følge dem, smiler Grete.

    – Hvor mye må du trene for å holde formen, og kanskje forbedre den?

– Det kommer an på hvem man sammenligner med, noen mener jeg trener mye, andre synes at mine treningstimer høres lite ut. Men sjøl synes jeg at jeg trener akkurat passe. For tiden trener jeg fem til ni timer i uka. Men det kan også variere ut i fra kabalen som skal gå opp på hjemmebane, smiler hun.

 

Det handler ikke om kilometertider og meritter bestandig

Grete bor ved Åsvegen, og det er ofte Åsvegen som er treningsruta. Favorittrunden er om Rødde, Klett og Melhus og hjem igjen. Hun forteller at hun også springer om vinteren.

    – Jeg var ikke vinterentusiast før, men det hefter ikke å løpe om vinteren, men jeg bruker også tredemølla og sykkelen som jeg har på låven. Ikke alle økter er like harde. Jeg bruker løpeturene som virkemiddel både for å slappe av, men også for å få ut gruff, eller gire meg opp, forklarer Grete.

Bilde: 

Grete Rødde sier hun er bitt av basillen. Hun jakter ikke rekorder, men jakter heller løper opplevelser og mestringsfølelse.

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (487)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co