X

Responsive image

Nyheter
Skole med fantasi og kreativitet

Skole med fantasi og kreativitet

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, June 8, 2022/Categories: Startsiden, Nyheter

Jakob som går i første klasse fikk æren av å klippe snora da nye Gimse skole ble offisielt åpna.

AV JENS GRANØIEN

Begivenheten fant sted forrige torsdag. Den nye skolen ble tatt i bruk i slutten av februar, og både elever og lærere er godt fornøyd med skolen. Det fikk vi høre da skolen ble tildelt Svanemerket, for at skolen er bygd på en slik måte at det blir  tatt hensyn til miljø og klima.

    Den gamle skolen fra 1956 ble bygd i en annen tid og var upraktisk i forhold til dagens krav, blant annet til rominndeling. Byggematerialet i den nye skolen er så å si i sin helhet gjenbrukbare. Hensynet til luftkvalitet er noe som både elever og ansatte har fått merke er betydelig bedre i den nye, enn i skolen fra 1956. Sånne hensyn var man ikke så nøye med for snart 70 år siden.

 

Skole for 550 elever

Den nye skolen er bygd for 550 elever, og har kosta 180 millioner kroner. I tilknytning til skolen er det også bygd en idrettshall. I dag har skolen cirka 270 elever, det er altså god plass for flere elever på den nye skolen. Både skolens 270 elever og de ansatte var selvsagt på plass da skolen ble offisielt åpna. Dessuten var det invitert sentrale personer i kommunen, folk som har deltatt i byggearbeidet, og det ble registrert pensjonerte tidligere lærere, som var innbudt til åpninga av skolen.

 

Sentralisering 

av skolene i 1956

Grønnskolen som brant ned var grendeskole for sentrumsområdet, i tillegg til tre andre grendeskoler i Nedre Melhus. Navnet på Grønnskolen var Elverhøy. Samme navn hadde også skolen fra 1956, til et godt stykke utpå 60-tallet, da ble navnet endra til Gimse skole. I 1956 ble grendeskolene lagt ned og skolene i nedre Melhus ble sentralisert da den nye skolen sto ferdig til bruk i 1956. Da ble Grønnskolen, eller gamle Elverhøy tatt i bruk for realskolen.

 

Et nytt kapitel 

i barneskolene

Ordfører Jorid Jagtøyen sa at Gimse skole representerer et nytt kapitel i barneskolene i Melhus. 

    – Grønnskolen som brant ned var den første. Etter hvert ble grendeskoler lagt ned. Den ene var på Kvammen, en på Øysand og en på Hollum. Nå får dere være med å gå på skole i et helt nytt bygg. Dette blir en fantastisk arbeidsplass. Skoler er noe av det viktigste vi bygger, sa ordføreren, med adresse til elever og ansatte. Hun ga ordet til de to elevene Ingrid Kjøsen og Agnes Hatlen fra elevrådet, som geleida oss gjennom programmet.

Bilde: 

Skolekoret sang om «Verdens beste skole hver dag».

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (394)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co