X

Responsive image

Nyheter
Bygger barnehage i Flå

Bygger barnehage i Flå

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, June 15, 2022/Categories: Startsiden, Nyheter

Melhus formannskap har vedtatt bygging av seks-avdelings barnehage i Flå. Det bevilges 79,3 millioner, og barnehagen skal stå ferdig i juni 2024.

AV JENS GRANØIEN

Ordfører Jorid Jagtøyen sa i formannskapet at det trengs barnehageplasser i sørdelen i kommunen, spesielt gjelder det Flå og Lundamo.

    Fritz Arne Haugen(Sp), partifelle med ordfører, ville utsette saken til høsten med å ta en avgjørelse. Han sa at det i Flå er et triangel med skole, omsorg og barnehage. Haugen minnet at det blir flere eldre og at kommunen må være sikker på at de gjør de riktige grepene når det gjelder utnyttelse av tomta ved omsorgssenteret. Han stilte spørsmål om det plass til å utvide omsorgssenteret, eller om de blir nødt til å finne en annen plass.

Han ville vurdere barnehagen i forhold til veivalg for helse og velferd

    Haugen foreslo å utsette saken til høsten 2022. Han ville vurdere bygging av barnehagen med tanke på økt behov når det gjelder Veivalg for helse og velferd.

    – Det er viktig å få på plass barnehagen fort. Det klarer vi – tomta er ferdig regulert. Det er fornuftig å ta en liten runde for å se om det er helt rett det vi holder på med, sa Haugen.

Stig Ler (Ap) mente at Haugen provoserte ham litt. Ler sa at dersom folk skal flytte til Flå så spør de om det er barnehageplasser.

    – Det har vi ikke nå, sa Ler.

 

 

 

En gyllen mulighet for Flå

Merethe Moum (ML) sa at det er veldig positivt. Hun kalte det et triangel der skole, omsorg og barnehage kan samarbeide.

    – En gyllen mulighet for Flå, slo Moum fast.

    Haugen var enig i at det er en gyllen mulighet for Flå.

    – Derfor kan vi vente litt for å være sikker på at det vi gjør er det rette. Når vi har nok kunnskap kan vi si at det er greit, sa Haugen.

    Saken ble avgjort mot Fritz Arne Haugen sin stemme.

Bilde: 

I Flå er skole og barnehage i samme bygning. Nå tar barnehagen stadig mer plass og kommunen vil bygge ny barnehage ved omsorgssenteret på motsatt side av veien.

 

Print

Number of views (462)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co