X

Responsive image

Nyheter
Ny E6 Melhuskrysset – Kvål åpnes 27. juni

Ny E6 Melhuskrysset – Kvål åpnes 27. juni

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, June 15, 2022/Categories: Startsiden, Nyheter

– Vi åpner opp for trafikken den 27. juni, markeringen vil skje i løpet av september/oktober, sier konstituert prosjektsjef Ole Gunnar Sølberg hos Nye Veier AS.

AV JENS GRANØIEN

Fra kvelden fredag 24. og til vegen åpner mandag den 27. må bilistene belage seg på å benytte lokalvegen mellom Melhuskrysset og Hofstad. Da blir E6 stengt for å få gjort unna arbeid som krever at veien er stengt. Sølberg forteller at de skal fjerne rundkjøringa på Søberg og gjøre ferdig området ved rundkjøringa. Det gjenstår også en del merking og montering av rekkverk. Dessuten skal Nye veier ordne overgangen fra Lodda og sørover der det i dag er to felt med overgang til fire. Begge tunnelene på Hofstad er åpna for trafikk.

    – Det blir arbeid døgnet rundt med stor aktivitet den helga, sier Sølberg.

 

Bompengeinnkreving fra 

1. september

Bominnkrevingen etter E6 vil skje litt nord for tunnelene. Det blir også bominnkreving på lokalvegen. Der vil bommen bli plassert opp tunnelene på Hofstad. Bommene er ennå ikke satt opp, men vil bli satt opp før den 27. når veien åpne for trafikk. Innkreving av bompenger vil ikke skje før 1. september. Elbiler må også betale bompenger.

    Fra Melhus kommune er det ønske om at bommene flyttes lenger sør, for at de som kommer nordfra skal slippe å betale bompenger når de skal levere avfall på gjenbruksplassen på Hofstad. Problemet er bare det at da blir det de som kommer sørfra, og som skal til samme ærend som blir belastet med bompenger. Spørsmålet er om det er mulig å finne et kompromiss?

 

Variable skilt 

og overvåkningskamera

Nord for tunnelene er det satt opp variabelt fartsskilt og overvåkningskamera. Slike skilt blir det satt opp flere av. Fartsgrense vil bli 110 kilometer i timen. Det er delte meninger om hvor stor fart som bør tillates. Noen mener at 90 kilometer i timen må være nok. I og med at det benyttes variable skilt, kan farten enkelt justeres, dersom myndighetene mener at 110 kilometer er unødvendig stor fart. Kameraovervåkningen vil overvåke trafikken til Vegtrafikksentralen. Dersom det inntreffer ei ulykke i området, vil farten bli satt ned.

Bilde: 

Ole Gunnar Sølberg sier at fartsgrensen enkelt kan endres i og med at det benyttes variable skilt. Bildet er tatt oppå Hofstadtunnelene.

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (502)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co