X

Responsive image

Nyheter
Kjelsberg transport er ISO-sertifisert

Kjelsberg transport er ISO-sertifisert

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, June 22, 2022/Categories: Startsiden

ISO er en internasjonal sertifisering for kvalitet og miljø. – Sertifiseringen er et bevis på at vi driver seriøst, sier daglig leder Svein Idar Kjelsberg. Torsdag fikk bedriften blomster av kommunen.

AV JENS GRANØIEN

«Fordelene med ISO-sertifisering er å oppnå økt kundekvalitet og øke gjenkjøpsgraden ved å møte kundenes krav og forventninger. Videre å bli i stand til å jobbe smartere og spare tid, penger og ressurser».

    «Redusere feilproduksjon og øke fortjenesten ved å bedre bedriftens prosesser. Motivere og engasjere medarbeiderne med tydelige og effektive interne prosesser. Redusere kostnadene og tid til markedsføring gjennom mer effektiv bruk av bedriftens ressurser». Det skriver KIWA som er kontrollorgan for ISO -sertifiseringa på si hjemmeside.

 

Foregår i to trinn

Sertifiseringa foregår i to trinn. Først en innledende gjennomgang av styringssystemet mot standardene for å avdekke eventuelle svakheter og mangler. I trinn to foretas en fullstendig vurdering av styringssystemet og implementeringsgraden av det. Når alle avvik er lukket, er bedriften sertifisert.

    Kjelsberg transport er en av få bedrifter i Melhus om er ISO-sertifisert. For tre-fire år siden ble bedriften, Miljøfyrtårn, et bevis på at bedriften tar klima og miljø på alvor. ISO er det som rager høyest, og som krever mest. Miljøfyrtårn er en enklere løsning.

 

Blir kontrollert en gang 

i året

Svein Idar Kjelsberg forteller at bedriften har gått gjennom det de har av firma de samarbeider med, leverandører og kunder.

    – Vi har gått på innsiden av «skallet» på firmaet og sjekket at vi har alt på plass, sier Kjelsberg.

    For å bli sertifisert første gang måtte de sørge for at alt var på plass. De får årlig veiledning og blir kontrollert en gang i året.

    – Vi må følge opp og sørge for at vi bruker sertifiseringa daglig. Alt vi gjør blir nøye kontrollert. At vi handler med seriøse aktører. Vi som er miljøbedrift, har lært mye om miljøutfordringer. At vi behandler avfallet vårt riktig, at alt ned til minste detalj gjøres riktig, sier Kjelsberg.

    Han forklarer at forskjellen på å være en miljøbedrift og en annen bedrift er hvordan de jobber. Det gjelder både innkjøp, samarbeidspartnere og sikkerhet for kunder, og til at kontakten med det offentlig er forskriftsmessig.

    – ISO-sertifiseringen er et bevis på at vi driver seriøst, sier Svein Idar Kjelsberg.

 

Firmaet består av

tre avdelinger

Det var far til Svein Idar Kjelsberg som starta bedriften i 1975, på Korsvegen. I 2014 kjøpte firmaet lokaler i Åsvegen på Melhus. I 2017 bygde de på bygget, blant annet kontorer. I 2016 fikk Kjelsberg transport Melhus kommunes næringspris. For et par år siden ble bedriften en del av Norwa 24, men beholder firmanavnet Kjelsberg, med Svein Idar Kjelsberg som daglig leder.

    Svein Idar Kjelsberg forklarer at bedriften i dag består av tre avdelinger. En kommunalteknisk og industriavdeling som blant annet utfører tømming av kummer, alt fra oljerelaterte masser til støv. En annen avdeling utfører feiing og spyling av veier og gårdsplasser. Den tredje avdelingen driver med feiing og spyling av tunneler.

Bilde: 

Blomster til Kjelsberg transport. Fra venstre Trine Hagensen Kjelsberg og Svein Idar Kjelsberg fra bedriften. Videre klima- og miljørådgiver Dag Petter Hollekim og næringsrådgiver Signy Overby fra Melhus kommune.

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (344)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co