X

Responsive image

Nyheter
Nesten jubileum for Kristin på Husaby

Nesten jubileum for Kristin på Husaby

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, June 22, 2022/Categories: Startsiden, Nyheter

I år er det 30 år siden første kulturfestival Kristin på Husaby ble arrangert. Men det er ikke 30 årsjubileum riktig ennå, for det har vært et par ganger festivalen ikke har blitt arrangert. 

I år er det ihvertfall festival i Skaun. – Jeg snakka med presten i går kveld, og det blir godvær, sier festivalleder Eirik N. Hoff til avisa Gaula. 

 

Bredt program

Festivalen åpner på fredag med konsert i Skaun kirke. Da er det konsert med Ronny Kjøsen og Marit Løfaldli. Etter konserten bruker det å være et etter-kirke-arrangement. I år heter det ”Ætte Kjørtj”. Det er humorshow i Bautan i Børsa med Jon Lyngstad og Ole Magnar Morken, og det blir musikk av duoen Bjørgum og Venn. En fin fredagskveld med andre ord. Lørdag fortsetter programmet med åpning av markedet på Venn med mange fine utstillere og et godt program på utescenen. Der skal blant annet Sturla Eide sitt spellemanslag Laust og Fast spille. I lavvoen ved barnehagen blir det fortellinger om livet som barn i middelalderen. I dagens utgave av Gaula står programmet også på trykk, og der kan du se mer hva som skjer i løpet av helga i Skaun. 

 

Erfarne arrangører

De som arrangerer Kulturfestivalen Kristin på Husaby gjør det på frivillig basis. Det er Frivillighetens år i 2022, og slike arrangement som Kristin på Husaby er slikt som bør trekkes fram i en sådan sammenheng. Eirik Hoff har vært styreleder i fem år, og vært med og arrangert kulturfestivalen i flere år. 

    – De som er med og arrangerer er en gjeng som er trygg å ha med, for de er rutinerte og erfarne, sier Eirik og vil rose dem som sitter i styre og stell i Kulturfestivalen Kristin på Husaby. 

    Eirik håper at folk kommer på arrangementene de har fått til. Været vil altså bli bra. 

Bilde: 

Det bruker å være godt besøkt på markedet på Venn under Kulturfestivalen Kristin på Husaby. Mange fine utstillere og god underholdning på utescenen. 

 

Print

Number of views (321)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co