X

Responsive image

Nyheter
Bente ønsker å arbeide

Bente ønsker å arbeide

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, September 2, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

Bente Sundet Olsen bor på Hovin. Hun er 51 år. For noen år siden fikk hun påvist at hun hadde fått Parkinsons sjukdom. Det er en snikende lidelse som etter hvert utvikler seg.

AV ÅSMUND SNØFUGL

Bente har klart seg bra, hun trener ukentlig, og prøver å stagge sjukdommen på det viset. Hun har skaffet seg en tilpasset sykkel med tre hjul, og kommer seg rundt med den, samtidig som

syklinga gir henne god mosjon. Tidligere i år skrev vi om at Bente tok turen på sykkelen sin fra Hovin til Melhus. Den gang ble det stopp ved Søberg, fordi anleggsvirksomheten der hadde ført til omlegging av gang- og sykkelvegen, slik at det ble en svært bratt veg, umulig for Bente å forsere. Men Nye Veier ordnet straks opp, og noen dager etter var sykkelvegen framkommelig for alle.

Bente har vært SFO-leder på Hovin si den 1997. – Jeg jobbet i 100 prosent som SFOleder, men har nå innsett at 30 prosent er ok, sier hun. – NAV har sagt seg villig til å betale 60 prosent av lønna. I juni i år ble hun imidlertid oppsagt fra stillinga si i kommunen. Begrunnelsen var knyttet til hen nes helsemessige situasjon. Det kom ikke som noe sjokk. Rektor Rune Krogstad hadde gitt henne antydning om at oppsigelse kunne komme. Han har gjennom flere år tilrettelagt arbeidet for Bente slik at hun kunne fortsette i stillinga. Nå kom oppsigelsesbrevet fra kommunen. Bente hadde håpet på omskolering og at hun kunne ha fått fortsette med nye oppgaver i kommunen. Det fikk hun ikke, til tross for at NAV gikk med på å finansiere deler av lønna i en periode. Vi kan nevne at hun har jobbet som frivillig på Horg dagsenter siden februar i fjor. Hun har også bistått på Flå eldresenter en formiddag i uka og ledet øvelser i treningsprogrammet "Sterk og stødig" for

deltakere over 65 år. – Jeg har jobbet som frivillig ved flere avdelinger i Melhus kommune. Hvorfor kunne ikke frivillighetsarbeidet bli lønnet arbeid, og da særlig i en kommune som har slagordet “Hundre år i eget hjem – aktiv i eget liv”

Bilde: Bente Sundet Olsen har vært SFO-leder på Hovin. I juni ble hun oppsagt, begrunnet med hennes helsemessige situasjon.

Les mer i Gaula

Print

Number of views (358)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co