X

Responsive image

Nyheter
32 bedrifter er interessert i  arealer på Hofstad og Gravråk

32 bedrifter er interessert i arealer på Hofstad og Gravråk

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, September 30, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

Onsdag hadde Trondheim Næringsforening sitt først fysiske møte i de nye møtelokalene til Norgeshus. Møtet ble raskt fullbooket, noe som tyder på at dette har vært et etterlengtet arrangement i disse koronatider.

Leder hans Petter Øien Kvam innledet med å si at selv om det ikke har vært noen fysiske møter, har aktiviteten vært stor på digitale plattformer, bl a har det vært holdt ca 80 såkalte webinarer. Dette har resultert i stor økning i interesse og deltakelse, da man ikke hadde begrensninger med påmelding og plass.

 

Stor byggeaktivitet 

i sentrum

Hovedtema på møtet var av naturlige årsaker all byggeaktiviteten i sentrum framover. Svært mange av de frammøtte var enten konkret involvert i disse aktivitetene, eller ønsket å markedsføre seg i forbindelse med framtidig virke på Melhus.

    I det hele kom det fram at det er stor optimisme rundt aktiviteten i næringslivet på Melhus i årene framover. Kvam kunne fortelle at det jobbes med å utvide næringsarealene på Hofstad, og her blir det plass til mange bedrifter og virksomheter. Allerede har 32 bedrifter meldt sin interesse, og han mente at de kunne solgt arealene 8 ganger, så stor er interessen. Dette har selvsagt sammenheng med at det blir ny vei mot Kvål, men lettere av og påkjøring til Hofstad.

 

Lengre fra byen til Melhus enn fra Melhus til byen?

I det hele tatt ser det ut til at myten om at det er så langt til Melhus er i ferd med å bli knust. Det er et kjent utsagn at det er mye lengre fra Trondheim til Melhus enn det er fra Melhus til byen. De som har bodd her en stund har vel merket at det er tyngre å få venner og kjente til å komme på besøk hit, enn det er å ta en tur til byen selv. Nyveien har nok gitt Melhus en god dytt i riktig retning, og nå ser det ut til at næringslivet også får glede av at det ikke tar så lang tid lenger. 

    Dette er også et viktig poeng i forbindelse med at det er enormt med leiligheter på gang i Melhus. Leder av Norgeshus, Dag Runar Båtvik, kan fortelle at de ikke merkes at folk har problemer med å bo i byen og jobbe på Melhus når de ansetter nye folk. Tvert imot ser mange det som positivt at de kan reise «mot trafikken» på morgen og ettermiddag.

Bilde:  Det planlagte industriområdet Skjerdingstad til høyre og Gravråksmoen bakerst. 

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (331)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co