X

Responsive image

Nyheter
Dagens gjest hos Hege: Ketil Petersen

Dagens gjest hos Hege: Ketil Petersen

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, October 21, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

Markedsføring og produktutvikling på Haugen Gård og administrativt ansvarlig for Smak og Opplev Melhus. Utdanna grafisk designer og er egentlig reklamemann.

– Kan du kort beskrive 

deg sjøl? 

– Nysgjerrig, energisk og framoverlent

 

– 2020 ble ikke slik det skulle være, måtte du forsake noe, og hva har du gjort?

– Ferien vart jo selvfølgelig endra fra utenlandsferie til norgesferie. 

    I jobbsammenheng vart jo veldig my endra. Alt æ dreiv med mått jo endres. Med tanke på Haugen gård og selskapslokale, så vart jo det et problem. Og matutlevering for Haugen gård vart et problem. 

    Når det gjelds ferien, så dro vi jo på norgesferie, og det skar sæ det også, for alle andran va der. Vi skull kjør Helgelandskysten, og vi kom te Brønnøysund og skull ta ferja videre nordover. På ferjeleie fikk vi beskjed om at vi kom te å stå fast om vi tok ferja der og da. Det va bare et bittelite land før vi skull over på neste ferje igjen, og hele den veibiten va full av bila, for neste ferje også va full. I stedet kjørt vi E6 nordover til Bodø. 

    Fremover e planen å vær’ med å utvikle Smak og Opplev Melhus til å bli et godt synlig knutepunkt. Æ e ansatt der for å jobbe med synliggjøring og skap engasjement rundt lokalmat og opplevelsa i kommunen. Både for innbyggera i Melhus og tilreisende.             

    På Haugen gård så jobbe vi aktivt for å gjenskap det vi ha mista når det gjelds selskap på Låvbrua. I koronatida så brukt Fritz Arne (bonden på Haugen gård) masse penga på å bygg opp en ny gårdsbutikk, så hele toppetasjen e nyoppussa, og det vart steike fint! Det e verd turen dit, og det e åpent når folk e på gården. Det e vel den butikken i Gauldal som har lengst åpningstid, vil æ tru. Ihvert fall fleksibel åpningstid. Når det gjelds politikk, så jobbe æ aktivt med Melhuslista for å skap ny politikk og bedre kår for både næring og private i kommunen. 

 

– Hva er ditt beste 

ferieminne?

– Har my fine ferieminna æ, men det å fly til Nice og lei bil, kjør innover i landet og møt alle de der småe pittoreske landsbyan, det e helt magisk! Det må oppleves, og det e vel en fire år siden samboern og æ va der. 

 

– Hva er det du liker 

ved Melhus?

– Det æ like, det e vel kanskje roa og my trivelige folk. Folk har kanskje bedre tid til kvarandre på Melhus enn i byen. 

 

– Hva er det du ikke liker ved Melhus?

– Det e mangel av framsnakking, mangel av det med å støtt naboen og unn naboen gode ting. Og æ savne mer raushet på tvers av de usynlige grensan i kommunen. 

 

– Har du et råd 

til politikerne?

– Har et klart råd til politikeran; anlegg tømmestasjon for bobil i Melhus sentrum, og  tilrettelegg for bobilparkering og ikke bare snakk om bærekraftig turisme, men grønn turisme. 

 

– Hva gjør deg sint?

– Svik.

 

– Hva gleder deg i livet?

– Å sje andre gjør godt for andre. 

 

– Hva er det viktigste livet har lært deg?

– Det e kanskje litt brutalt, men det e dine nærmeste som stikk dæ i ryggen. 

 

– Hvilken historisk person kunne du tenkt deg 

å møte?

– Det e egentlig to som gjør mæ nysgjerrig. Den første æ kunna tenkt mæ møtt e Håkon Jarl. Æ trur æ kunna fått en veldig fin diskusjon med mannen. Enten har det blitt; been there, done that, never came back. Fordi at det som står i historiebøkern e sant, det at’n va en tyrann. Eller så e mannen utsatt for samme mediaformuleringa som du ser for eksempel dagens Farmen-deltagera. De føle sæ jo også feil framstilt. Den andre e forfar av mæ, som æ syns e såpass spennende og det e Ingebrigt Knudsen fra gården Brendsel. Han va jo sorenskriver i Trondheim, og hadd vært det i Molde og Kristiansund også. Han va innvalgt på stortinget. Han levd fra 1776 til 1826, og han ligg bak Vår Frue Kirke og bekranses hver 17.mai, så det va en spennende mann. Han va både stortingspresident og odelstingpresident. Han va også kjent for å være stortingets talsmann mot kongerike, kan kall han liberalismens far. 

Bilde:

Ketil Petersen er oppvokst på Heimdal, men gjorde Kvålsbygg av seg i 1999. Han er aktiv i Melhuslista, og nylig ble han ansatt som administrativt ansvarlig for Smak og Opplev Melhus. I tillegg jobber han for Haugen Gård som har både gårdsbutikk og selskapslokale. 

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (290)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co