X

Responsive image

Nyheter
Koronasituasjonen  under kontroll  etter utbrudd

Koronasituasjonen under kontroll etter utbrudd

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, November 11, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

Åtte med tilknytning til Humla barnehage på Melhus er bekrefta smitta av covid-19 viruset. Monica Brækken i Melhus kommune forsikrer at situasjonen er under kontroll, etter omfattende smittesporing.

AV JENS GRANØIEN

I en pressemelding søndag skrev Melhus kommune at det jobbes med smittesporing. Kommunen bekreftet at det inntil da var åtte tilfeller, alle tilknytta Humla barnehage, som var smitta.

    Monica Brækken i Melhus kommune sa tirsdag at det var en av ungene som hadde tilknytning til barnehagen som var smitta, og at de øvrige som ble smitta tilhørte den samme klyngen.

Vet ikke hvor 

smitten kommer i fra

Anne Selnes som er en av driverne av den private barnehagen, var den som først ble smitta, og som påførte smitten videre. Selnes sier til avisa Gaula at hun ikke vet hvor hun er blitt smitta, og at hun er forsiktig med å holde avstand, blant annet når hun er i butikken. Selnes sa tirsdag at hun ikke følte seg helt bra, hun hadde feber og holdt for det meste senga. Hun fortalte at barnehagen er stengt og at ungene er i karantene denne uka. Hun håpet at barnehagen kan åpnes igjen på mandag.

 

Omfattende smittesporingsarbeid og mye testing

Monica Brækken sier at hun opplever at kommunen har gjort et omfattende smittesporingsarbeid. Tirsdag var 40 i karantene, og kommunen har vært i kontakt med 100 personer angående denne saken i forbindelse med smittesporingsarbeidet. Brækken fortalte at det testes om lag 100 personer per dag i Melhus.

 

Besøk på sykehjem 

strammes inn

Kommunalsjef Trude Wikdahl forteller at det er stramma inn i forhold til besøk på sykehjem. Det har ikke bare sammenheng med det som har skjedd på Melhus, men også det som skjer i samfunnet i rundt oss. Nå strammes det inn en periode til sånn som det var tidligere i år, etter at besøksordningen har fungert tilnærma normalt en periode. Det betyr besøk kun av de nærmeste pårørende.

 

Situasjonen endrer seg 

i samfunnet

– Vi ser at situasjonen endrer seg i samfunnet, og vi må i større grad justere oss i forhold til det som skjer rundt oss. Nå begrenser vi, kanskje åpner vi igjen snart. Vi må også ta hensyn til hvordan situasjonen er ellers i bo- og arbeidsregionen, sier hun.

    Wikdahl mener at årsaken til at Melhus tross alt har sluppet såpass lett unna koronaepidemien skyldes en kombinasjon av litt flaks og godt smittevernarbeid.

    – Men det er viktig å slå ned på smitteutbruddet. Vi har hatt bare to smittevernutbrudd i Melhus, mens det er seksten til sammen som har testet positivt, sier Wikdahl.

    Hun sier at kommunen har kontroll med det som har vært. Nå jobbes det med smittekilden til det siste tilfellet.

    Kommunalsjefen er opptatt av at barn og unge skal ha en mest mulig normal hverdag. Hun er opptatt av det skal være lavterskeltilbud for testing, og det er også viktig at unger blir testet.

Bilde: Nå strammer Melhus kommune inn, blant annet i forhold til besøk på sykehjem. Det opplyste kommunalsjef Trude Wikdahl i møtet i formannskapet tirsdag.

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (297)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co