X

Responsive image

Nyheter
Juleinnsamling  i koronatider

Juleinnsamling i koronatider

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, November 18, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

Juleinnsamlingen i regi av menighetenes diakoniutvalg i Melhus foregår nå, påvirkes også av koronapandemien. Diakon Tone Njøs understreker at behovet kanskje er ekstra stort i år med permitteringer og økt arbeidsledighet, og hun oppfordrer folk til å bidra.

AV JENS GRANØIEN

Før ble det utplassert bøsser i butikkene. Sånn er det ikke i år. Nå foregår all innsamling enten ved å vippse, eller ved å benytte bankkonto.

    Tone Njøs sier at innsamlingen er i gang, og hun håper at mange er gavmild også i år. I og med at en ikke kan samle inn penger sånn som det er gjort før, er en mulighet når en skal gi gave til unger, å benytte «God jul venn» på Facebook som ei dame har oppretta. I år dreier det seg bare om pengegaver, også til ungene. Så får foreldrene ordne med å kjøpe gavene. Tone Njøs sier at de har planer om å få til en avtale med et senter der en kan benytte gavekort.

    Fjorårets innsamling resulterte i cirka 80 000 kroner, inkludert det som ble gitt av både privatpersoner og organisasjoner.  Blant de organisasjonene som ga var, Horg sanitetsforening, Hølonda sanitetsforening og Lions Melhus. De som vil gi kan vippse på nr. 116120 eller benytte bankkontonummer 4230 09 02183.

 

Mange trenger hjelp til jul

I fjor søkte mer enn 50 familier i Melhus om pengestøtte til mat og gaver til jul. Tone Njøs tror det kan blir flere søkere i år på grunn av at mange er permitterte, og noen har mista jobben sin på grunn av koronaen.

    De som skal søke må gjøre det i løpet av inneværende uke, fristen er fredag den 20. november. Søknadsskjema er lagt ut på hjemmesida til kirka i Melhus. Skjemaet må være utfylt når det leveres på kirkekontoret.

Bilde:Tone Njøs er diakon i menighetene i Melhus. Hun håper mange gir noe kroner for å hjelpe de som trenger penger til mat og gaver til unger til jul.

Les mer i Gaula

Print

Number of views (231)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co