X

Responsive image

Nyheter
To kvinner på toppen i Melhus kommune

To kvinner på toppen i Melhus kommune

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, September 18, 2019/Categories: Startsiden, Nyheter

Jorid Jagtøyen blir ordfører og Stine Estenstad varaordfører. Etter forhandlingsmøtet mandag er det klart at Jorid Jagtøyen blir ny ordfører. Stine Estenstad fortsetter som varaordfører.

AV JENS GRANØIEN
I forrige nummer av Gaula skrev vi at Jorid Jagtøyen blir ny ordfører. Mandag kveld ble de tre partiene som har inngått samarbeid og dannet et flertall, Melhuslista, Høyre og Senterpartiet enig om at Stine Estenstad fortsetter som varaordfører. Estenstad er i dag varaordfører i en samarbeidskonstellasjon sammen med Arbeiderpartiet og Krf.
    Senterpartiet som ble det største partiet i Melhus fikk 30.2 prosent av stemmen og elleve mandater. Melhuslista og Høyre fikk hver fire mandater i kommunestyret. Til sammen representerer de tre partiene et knapt flertall på nitten mandater, av totalt 37. Jorid Jagtøyen overtar som ordfører etter Gunnar Krogstad fra Arbeiderpartiet som ble ordfører i 2015 etter at partiet inngikk et samarbeid med Krf og Høyre. Krogstad overtok da som ordfører etter Jorid Jagtøyen, som ble valgt til ordfører i 2011.
    Fritz Arne Haugen leder i Melhus Senterparti sier at det var naturlig at Stine Estenstad får fortsette som varaordfører, både fordi hun har gjort en god jobb som varaordfører og fordi Høyre endte opp med noen flere stemmer enn Melhuslista.


Bildet: Jorid Jagtøyen blir ny ordfører etter et brakvalg for Senterpartiet. Stine Estenstad fortsetter som varaordfører.

Les mer i Gaula.

Print

Number of views (2187)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co