X

Responsive image

Nyheter
SOKNEPREST TARJEI LØVIK: – Jeg har tradisjonelle forventninger  til jul, jeg er lite original sånn

SOKNEPREST TARJEI LØVIK: – Jeg har tradisjonelle forventninger til jul, jeg er lite original sånn

Author: Melhus Avisa Gaula/Monday, December 21, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

Jula i år blir ikke den første jula for Tarjei Løvik som prest i Melhus, men det blir den første etter at han ble tilsatt i fast stilling etter Kjell Arne Morland. Løvik tiltrådte stillingen i august i år.

 

AV JENS GRANØIEN

G

aula har tidligere omtalt Tarjei Løvik, da han overtok stillingen etter Morland i august. Løvik er opprinnelig fra Ytre Enebakk, men kom til Melhus som vikarprest i 1998. Da bodde han i presteboligen på Lundamo. Når vikariatet tok slutt flytta han til Trondheim, og har de siste 20 åra jobba i det kristne organisasjonslivet på ulike plasser. Det var mens han bodde i byen han traff hun som skulle bli kona hans.

 

– Jeg er lite original

Prestens forventninger mot jul er tradisjonelle. – Jeg er lite original, sier Løvik. Han innrømmer at han lengter etter gaver når det blir jul. Fellesskapet med familien, det gode samværet med julemat og den høytiden som følger med jula, er det han setter aller mest pris på.  I tillegg er han naturligvis opptatt av juleevangeliet.

    – At vi nok en gang kan høre at det at Jesus kom til oss mennesker. Jeg er redd for at om vi ikke hadde feiret jul, så hadde vi glemt ham. Julen innebærer en unik mulighet for oss alle til å oppdage eller gjenoppdage Jesus som vår frelser. Kirkens oppgave er å formidle dette budskapet slik at det kan tas imot i tro og feire med glede og takknemlighet.  Budskapet englene formidlet til gjeterne da Jesus ble født har fremdeles sin gyldighet for dagens mennesker. Jesus ble ikke værende i graven, men sto opp igjen og lever i dag. Han vil møte hver og en av oss med sin nåde og tilgivelse, sier presten.

 

Rekker julefrokost 

med familien julaften

Presten har plikter i jula, da skal juleevangeliet forkynnes i kirkene, der folk samles når det er jul. Løvik har Hølonda som primærområde i Melhus kommune. Han skal holde gudstjenesten i Hølonda kirke klokken 12.00 og klokken 14.30 på julaften. Han må være på plass i kirka klokka elleve, da blir det ikke tid til annet enn litt sen julefrokost med familien som består av mor og far og tre unger på 15, 12, og 8 år.

    Det blir litt spesielt i år på grunn av pandemien, og smittevernbegrensningen som sier at ikke mer enn 50 kan være sammen i kirkerommet. Derfor blir det to gudstjenester, noe som heller ikke er vanlig under normale omstendigheter. Det er påmelding, det skjer på nettet. Før helga var det enda noen plasser ledig.

Bilde:  – Til maten julaften leser vi juleevangeliet, som jeg allerede har lest to ganger den dagen, sier sokneprest Tarjei Løvik.  

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (267)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co