X

Responsive image

Nyheter
Kjetil Håbjørg   Melhusbygg til topps i SAS

Kjetil Håbjørg Melhusbygg til topps i SAS

Author: Melhus Avisa Gaula/Monday, December 21, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

Kjetil Håbjørg er norgessjef i Scandinavian Airlines System (SAS). Han vokste opp på Karivollen i Melhus. Han er født i Oslo og familien kom til Melhus da han var halvannet år. I voksen alder har han igjen i flere år bodd i Oslo. Han har gått gradene i SAS’ og er i flyselskapets konsernledelse, som eneste nordmann.

AV ÅSMUND SNØFUGL Som guttunge spilte han fotball oppe i Gruva og rente slalåm i bakken ved Lerlia. Han var med i Melhus idrettslag, og det ble kamper mot Hovin, Flå og Buvik og flere av

laga i distriktet. Som tjueåring spilte han på Melhus’ A-lag. Han gikk på barneskolen på Høyeggen og ungdomsskolen på Gimse, før han begynte på Melhus videregående skole på slutten av 1980-tallet. Et par år gikk han i kulturskolen og lærte å spille gitar.

– Undervisninga i gitar foregikk på gamle Elverhøy skole og Torstein Flakne var læreren min og lærte meg grepene og spillet.

Gamle venner

Vennene fra Melhus holder han stadig kontakt med og treffer dem når han er heime. Han nevner klassekamerat Magne Kollstrøm, Jørgen Stedenfeldt Almås, Jan Ketil Dørdal og buvikingen Gjert

Lage Dyndal og flere. Etter videregående gikk han Infanteriets befalsskole i Trondheim og tjenestegjorde etter det i Brigaden i Nord- Norge og i garnisonen på Skjold i Indre Troms. På videregående hadde han valgt reallinja.Han likte tall og matematikk. Og i økonomi er det også interessant matematikk. Han tenkte på studier ved NTNU eller Norges Handelshøyskole i Bergen. At broren Arve hadde gått handelshøyskolen og hadde beskrevet det gode studentmiljøet der var medvirkende til at han valgte Bergen. Han hadde i tillegg lyst til å komme ut til et nytt sted, og at han dro til Vestlandets hovedstad har han ikke angret på. Det var et spesielt samhold blant studentene der, et godt sosialt fellesskap og et inspirerende miljø. Studiet på handelshøyskolen er fireårig.

Han fikk fire fine år der og en utdannelse som var et godt grunnlag for videre karriere. Hva skulle han bli Hva han skulle slå inn på hadde han imidlertid ikke klart for seg. Men etter endt studium

starta han opp som konsulent, ble hyret inn i forskjellige selskap til å løse spesielle oppgaver eller belyse aktuelle problemstillinger. Han likte gjerne krevende spørsmål. Han var bl. a. i bank men også i andre virksomheter, som hadde bruk for konsulenttjenester fra en siviløkonom. Gjennom denne virksomheten lærte han mye om ulike sider ved næringslivet. Han erfarte at det var mange dyktige mennesker rundt om i defirmaene han jobbet for. Ikke  minst fikk han et godt innsyn i mange forhold, samlet ny kunnskap og skjerpet interessen til å holde fram som konsulent og rådgiver. I ett år jobbet han i et firma som drev med kjøp og salg av bedrifter. Han fant seg ikke helt til rette med det. Så ble det ny konsulentvirksomhet. Han hadde sett at problemstillingene iganske forskjellige bedrifter ofte kunne være de samme. 

Leid inn av SAS 

Etter noen år startet han eget rådgivingsselskap og ble leid inn av SAS til å se på aktuelle spørsmål der.Han likte å jobbe for SAS, og SAS var tydeligvis godt fornøyd med Kjetils innsats,

for etter et par år, i 2004, fikk han tilbud om ansettelse. I SAS fikk han først ansvaret for økonomienheten i et av datterselskapene i flyselskapet. Senere ble han stasjonssjef på Gardermoen for SAS. Det var 1500 ansatte knyttet til SAS der.

Bilde: til Håbjørg fra Melhus begynte i SAS i 2004. I dag er sjef for Norges-delen i flyselskapet.

Les mer i Gaula

Print

Number of views (373)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co