X

Responsive image

Nyheter
Ragnhild jobber i Miljødirektoratet

Ragnhild jobber i Miljødirektoratet

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, January 13, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

Målet på et tidspunkt var å bli proff fotballspiller. Etter hvert fikk Ragnhild Ryther Grimm Torstensen (26) andre interesser. Nå er hun nyutdannet biolog, og jobber i Miljødirektoratet.

 

AV JENS GRANØIEN

Hun var hjemme på Melhus i jula for å feire jul med familien sin her. Nå er hun tilbake i Oslo, der hun har bodd siden 2015. Hun flyttet til hovedstaden for å studere ved universitetet. Nå har hun jobb hos Miljødirektoratet. Hun fikk først sommerjobb og starta i jobben dagen etter at hun hadde levert masteroppgaven. I oktober fikk hun et vikariat.

Oppveksten var på Melhus, men hun hadde sitt første leveår i Drammen og Røyken. Da familien på fire, mor, far, Ragnhild og hennes fire år eldre bror Håkon kom til mora Signy sin heimbygd Melhus, for å bosette seg her, leide de først kårboligen på Loddgarden. At de først bodde i Drammen har sammenheng med at far hennes Jan er derfra.

 

Lekte mye i skogen

I 2001 da Ragnhild var sju år kjøpte de hus som var til salgs på toppen av Varmbubakkan i Melhus. Det var her Ragnhild hadde mesteparten av oppveksten sin.

– Vi var en sammenkobla gjeng med nabounger som lekte mye i skogen. Det var om å gjøre å få gjort så mye som mulig, både før og etter middag. Noen ganger var vi tidlig ferdig på skolen. Da var det rett hjem, og ut i skogen for å leke.

Ragnhild ble tidlig gjort oppmerksom på at det er viktig å ta vare på miljøet. Og ikke minst  klimaet der vi i dag ser endring, som også skyldes menneskelig aktivitet. Det var ikke hennes første interesse. Hun spilte fotball, og hadde på et tidspunkt i unge år ambisjonene klare for å bli proff fotballspiller. Den ambisjonen slo hun etter hvert ifra seg når andre ting overskygget interessen for fotballen.

Ragnhild var glad i å gå på skolen, men hun så også fram til å komme seg hjem så snart skoledagen var slutt. Hun gikk på Gimse skole, og fortsatte på Gimse ungdomsskole. Senere ble det også videregående på Melhus. Hun husker spesielt en av lærerne som hun var veldig glad i, Vibeke Paulsen Grønning.

 

Ble smittet av moras interesse for historie, miljø og klima

Hun minnes at hun i barndommen hadde interesse for historie, og da spesielt for vikingtida. Bror hennes, som er fire år eldre, og som i dag studerer historie, hadde den samme interessen. En litt spesiell interesse for unger i den alderen, kanskje. Hun mener dette litt spesielle engasjementet må tilskrives deres mor, som er historiker. Interessen for miljø og klima mener hun også hun har fra mor, som har jobba mye med nettopp disse temaene.

– Jeg husker jeg så om en miljøkampanje på TV. Da ble jeg veldig interessert i hvordan vi skulle klare å redde klimaet. I den kampanjen framsto det som skummelt det som er i ferd med å skje, sier Ragnhild.

Hun forteller at hun var litt usikker på hvilken retning hun skulle velge da hun var ferdig med videregående. Det endte med studier i biologi ved Universitetet i Oslo i 2015. Før den tid tok hun ett år på lærerskolen, men fant ut at det ikke var lærer hun ville bli likevel.

De siste fem åra har hun bodd i Oslo. I dag bor hun på Marienlyst og har arbeidsplassen sin hos Miljødirektoratet, som holder til på Helsfyr. Hun fikk først sommerjobb, og begynte i jobben dagen etter at hun hadde levert sin masteroppgave. Fra oktober ble det ledig et vikariat som hun var så heldig å få.

Bilde: Ragnhild på fjelltur i Rondane.

Les mer i Gaula

 

Print

Number of views (451)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co