X

Responsive image

Nyheter
BOLIGMARKEDET  I MELHUS: Færre  boliger gir raskere salg

BOLIGMARKEDET I MELHUS: Færre boliger gir raskere salg

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, March 10, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

Lav rente og gode framtidsutsikter gir stor etterspørsel i boligmarkedet. Fra påske i fjor har etterspørselen etter boliger vært rekordhøy.

AV JENS GRANØIEN

A

rnt Joar Solem som er avdelingsleder hos Eiendomsmegler1 på Melhus, sier at det som kjennetegnet boligmarkedet i fjor var at det var færre boliger lagt ut for salg. Det ga raskere salg av de boligene som var lagt ut.

Fjoråret var spesielt, når koronaen kom med nedstenging i mars, trodde mange at boligmarkedet skulle bli helt dødt. Koronaen ga et brutalt utslag i mars, med et par uker med usikkerhet i markedet.

    – Fra påsken 2020 har etterspørselen etter bolig vært rekordhøy, sier Solem hos Eiendomsmegler1. Meglerfirmaet er stor på boligsalg både i Melhus og i Midtre Gauldal.

 

Færre boliger 

gir raskere salg

Med færre boliger er det gått raskere å selge. Gjennomsnittstida for å selge bolig har gått betraktelig ned.

    – Når det går raskere å selge bolig, så blir den solgt til en bedre pris fordi det er mindre boliger i markedet, forklarer Solem.

    I Melhus er det bygd mange leiligheter de senere åra. Det som mangler, og som etterspørres mest nå er familieboliger/eneboliger. Solem forklarer at det går raskere å selge en enebolig enn en leilighet, nettopp fordi det er få eneboliger å velge mellom, og at det er mer å velge mellom når det gjelder leiligheter. Han sier at situasjonen når det gjelder boligsalg gikk fra krise i mars i fjor til rekord i april, og det er det fortsatt. Han forklarer at det har vært selgers marked siden påske i fjor.

    –  Et godt tegn for de som skal selge enebolig er at de får en bedre pris, sier han.

 

Selgers marked

Han forklarer at i fjor på denne tida lå det veldig mange leiligheter for salg.

    – Så kom koronaen da ble det færre som la ut boligen sin for salg. Etterspørselen var der likevel, og de boligene som lå ut i markedet ble solgt unna, og etter hvert ble det mindre boliger i markedet. Da ble det selgers marked, sier eiendomsmegleren. Han anbefaler de som har tenkt å selge om å ta kontakt med megler nå.

    – Eiendomsmeglere er rådgivere både for selger og kjøper. Vi kan komme hjem til folk og ta et gratis møte for å ta en prat, sier Solem.

Bilde: 

Arnt Joar Solem er avdelingsleder hos Eiendomsmegler1 på Melhus.

 

Les mer i Gaula

 

Print

Number of views (133)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co