X

Responsive image

Nyheter
Post og veg for Karen og Per

Post og veg for Karen og Per

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, April 7, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

AV ÅSMUND SNØFUGL Karen og Per Kvaal har leilighet i toppetasjen i Lena terrasse nummer 16. Fra vinduene og balkongen ser de ut overMelhus sentrum. Ingen hus stenger utsikten. Her har de bodd siden tidlig på 2000-tallet.

Før dette bodde de øverst i Løvsetbakken, nesten oppe der vegen flater ut .Det var Per som bygde hus der før han møtte Karen. Han gjorde mye av arbeidet med huset sjøl, godt støttet av handverkeren Johan Bergsmyr. Dette var på 1970- tallet. Per er fra Melhus og vokste opp på Kuhaugen. Karen er født Blekkan og fra Bjørkmyr på Strinda. Per hadde arbeidet sitt i Statens vegvesen, Karen jobbet i Posten, hun var bestyrer av postkontoret på Bjørkmyr.

En gang var Karen på et møte i postsammenheng i byen. Der var hun i lag med Randi Jagtøyen fraMelhus, som også var i Postens tjeneste. Etter møtet gikk de to damene, kanskje flere, til restauranten på Astoria. Der var også Per, og Randi som kjente Per, presenterte hamfor Karen, som da var enslig, etter et tidligere ekteskap. Dermed var det gjort. Karen og Per fant tonen.De giftet seg i 1981, hos sorenskriveren i Gauldal, som ennå hadde kontoret sitt på Kvål. De var et av de siste par som ble viet der, samme år ble sorenskriverkontoret flyttet til det nye rådhuset på Melhus. Lørdag denne uka er det 40 år siden de to ble smidd i hymens lenker, som det fra gammelt av heter. På Bjørkmyr hadde Karen fra før hus hun hadde bygd på heimgården. I bolighuset var postkontoret i sokkeletasjen. Hun hadde kort veg til jobb.Og der ble Karen og Per boende. De fikk sønnen Jens Petter, som hadde sine første år på Bjørkmyr.  Før Karen begynte i Postverket

hadde hun gått framhaldsskolen og Fredly folkehøgskole, som den gang hodt til på Nidarvoll. Hennes første jobb var i engrosfirmaet AGA, som drev med frukt og grønnsaker. Der var hun ett år, gikk så handelsskolen og fikk deretter arbeid i NKL (Norges kooperative landsforening) i Trondheim. Omtrent på samme tid var Per visergutt hos Gunnar Ree som holdt til i nærheten. Men de to traff hverandre ikke den gang. Da Per sluttet i viserguttjobben, spurte sjefen ham om han kunne skaffe en ny og flink ent som kunne tao ver. Det gjorde han, og John Arvid Undlien fikk jobben.

Etter NKL ble Postverket Karens arbeidsgiver. Hun gikk Postskolen som da holdt til på Buran. Dette utdanningsløpet var over to år, slik at en gikk på skolen ei uke og var ute i posttjeneste

neste. Etter påskeferien Vi treffer de to dagen etter påske. Det meste av påska har de tilbrakt i Oppdal, der de har hytte ved den gamle kongeveg, fire kilometer fra Fagerhaug. De kom tilbake påskedagen, været var ikke så mye å skryte av .Men hytta bruker de vanligvis mye. I fjor var de der 130 døgn. I en prat ved bordet i den fine leiligheten deres, over en kopp kaffe og servering av kaker og lefser får vi høre omskolegang, yrkesliv og fritid. Karen og Per er trivelige mennesker som forteller innholdsrike liv, fylt med mye glede, men også med dramatikk.

Bilde: 

Karen og Per Kvaal giftet seg i 1981, de var et av de siste par som ble viet hos sorenskriveren på Kvål.

Lørdag er det 40 år siden.

Les mer i Gaula

Print

Number of views (340)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co