X

Responsive image

Nyheter
Langørgen racing

Langørgen racing

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, June 16, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

Sist helg var det sesongens andre løpshelg i NM i asfaltracing. Der deltok far og sønn, Morten og Ivar Langørgen fra Melhus. Ivar vant to av to løp, og pappa Morten vant to av tre mulige. 

AV HEGE WILLADSEN 

Vi tar turen opp til Løvset for å hilse på den ene av de to vinnerne. Vi møter sønnen Ivar, for pappa Morten er på jobb. Vi starter med å gratulere, og spør hva som skjedde helgen i forveien. 

    – Ja, vi har jo gjort det ganske bra da, sier Ivar ydmykt.     – Vi var på Rudskogen og kjørte racing NM både i GT5, i Norsk klubbsport og i Porsche-cup. Dette er klasser i asfaltracing. Pappa kjøre i GT5, NM-klassen som er en offisiell NM-klasse hvor du kan bli norgesmester gjennom hele sesongen. Vi bytter på å kjøre samme bil, og vi kjører samme helgene. 

    Vi sitter utenfor hjemmet til Ivar og Morten, og rett ved oss står bilen som de kjører racing med. På bakskjermen er det en tydelig bulk, og vi nikker og sier at aha, så dere kjører samme bil ja. 

    – Det er vel pappa som har bulka bilen da. 

    – Ja, hehe, det stemmer, ler Ivar og forteller at Morten fikk en liten trøkk i bakenden når han skulle kjøre forbi en annen.

 

Porche 944

– Hva slags bil er det?

    – Det er en gammel Porsche 944 fra 1993 som er ganske original i utgangspunktet, men er selvfølgelig bygd om til en ren racerbil med sikkerhet og mur og er godkjent. 

    – Hvor lenge har dere holdt på med dette?

    – Vi kjøpte vel bilen i 2016, og bygde den opp fra et ganske dårlig prosjekt til det den er i dag. I 2016, da var pappa 48, og jeg var 16 år. 

    – Vil det si at du begynte å kjøre som 16 åring?

    – Nei, men jeg var med å spytta i litt penger i bilen likevel. Det var jo jeg som ville begynne med dette, og så ville pappa også begynne med det.Han var med og bygde opp den. Det var han som kjørte de to første sesongene, og så har jeg begynt å ta over mer og mer nå. 

    – Så han er snart pensjonist han nå? 

    – Han skal slutte når jeg kjører fortere enn han, har han sagt. Det gjør jeg ikke ennå, men det nærmer seg.     

     – Jeg jobber på Rema 1000 Melhus torg, samtidig som jeg er student. Jeg studerer ved teknisk fagskole for å bli maskin-offiser

    – Det hørtes maritimt ut…

    – Ja, det er maskinist på båt jeg skal bli til slutt. Det er planen. ¨

    På den andre sida av bilen fra der vi sitter, står det plassert opp åtte dekk, så vi spør om det går med en del dekk på ei løpshelg. 

    – I helga kjørte vi 48 mil på bane, og vi kjører på de samme dekkene i utgangspunktet.Det greit å ha nye hjul når det blir regn og litt andre hjul. Vi bytter ett og ett dekk når det trengs. 

    – Hva var premien?

    – Det er mye heder og ære det går på, og så er det noen pokaler, og pappa fikk gavekort på noen motorsportbutikker. Det er litt bedre premiert i de NM-klassene han kjørte. Jeg er ikke med i NM, jeg deltar i gjesteklasser på NM-arrangement. 

Bilde: 

Sist helg var Ivar og Morten Langørgen på Rudskogen på asfaltracing. De hadde muligheten til å stikke av med fem pokaler, og endte opp med å ta med fire pokaler tilbake til Melhus. (Foto: privat).

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (645)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co