X

Responsive image

Nyheter
Farmen-dag for Gimse ungdomsskole

Farmen-dag for Gimse ungdomsskole

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, October 6, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

Gimse U har en tradisjon med å ha en farmen-dag, men de siste to årene har det gjort noe annet. I år tok de tilbake tradisjonen og dro til Grønneset hele skolen. Alle 12 klassene og lærerne. De 12 klassene hadde en post hver, og det vil si at det var 12 poster. Det var folksomt på Grønneset, for det er 360 elever ved skolen. 

AV HEGE WILLADSEN 

Hensikten med Farmen-dag, det var relasjonsbygging, for elevene måtte samarbeide om alle oppgavene som måtte løses. Noen av oppgavene var tautrekking, bøttestafett, vedstabling, pil og bue, puslespill. 

- Tidligere har vi hatt grupper på tvers av trinnene, men i år har vi gjort det klassevis, sier Vegard Flatås som er ansatt ved skolen. 

    – Dette er noe å glede seg til for elevene. Og nå har Farmen gjenoppstått. For to år siden hadde vi MOT til å glede-dag, og i fjor ble det av naturlige grunnen ingenting. Så nå er vi i gang igjen med forskjellige gammeldagse aktiviteter. Vi skal ha en MOT til å glede-dag igjen, men har ikke helt landa på formatet ennå, sier rektor Ola Indergård. 

 

Egentlig ikke konkurranse

Elevene så ut til å ha en fin dag med mange opplevelser, og samholdet ble testet og vi tok oss en prat med et par av elevene på 10. trinn. 

    – Hva har dere gjort i dag? 

    – Vi har hatt aktiviteter. Til nå har vi vært innom puslespill, kasta ball på blikkbokser, og så sånn rør med ball ja, sier Julie Rødseth ivrig og forklarer den siste oppgaven litt mer utfyllende.

    – Ja, han holder et rør, og jeg holder et rør, og så er det en ball som går igjennom og så er det om å gjøre at ballen ikke skal treffe bakken da. 

    – Et halvt rør da, sier Tage Carlson. 

    – Og så skulle vi sette kubber oppå hverandre ved hjelp av tråder som mange skulle holde i, sier Tage og kom på at den oppgaven kaltes helikopter. 

    – Hva har vært artigst i dag?

    – At jeg var på den beste gruppa, ler Julie og sier at de har vunnet alt unntatt en oppgave. 

Bilde: 

Lærer Ola Harkjerr leder sin 8.klasse gjennom tautrekking. 

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (559)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co