X

Responsive image

Nyheter
Digitalt fokus i Skaun

Digitalt fokus i Skaun

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, October 6, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

De eldres dag ble markert i Øysteinsalen i Bautaen kulturhus i Børsa. Øystein Syrstad var konferansier, og han starta med å ønske de i salen velkommen, og velkommen til de som satt hjemme og så på. 

AV HEGE WILLADSEN

– Temaet for årets eldredag er digitalisering. Et stort, spennende og utfordrende tema, men det kan også være litt skummelt og kanskje noen mener det er litt farlig. Vi håper dyktige innledere skal hjelpe oss til å få senka skuldrene og få oss til å skjønne at dette er nokså ufarlig, sa Øystein Syrstad før han introduserte ordfører Gunn Iversen Stokke som skulle foreta den offisielle åpninga av dagen. 

    Gunn Iversen Stokke fortalte at i 1980 kunne en norsk mann forvente å leve til han var 72 år. 

    – I dag lever man nesten 10 år lenger, sa Gunn for å understreke det hun hadde åpnet med å si. Nemlig at vi har fått 10 år i gave. 

    – Mange av dagens eldre vil leve som pensjonister i 30 år. Tenk det! Tredve år! Det er faktisk et helt menneskeliv. Et menneskeliv som rommer veldig mye, sa ordføreren. 

    Det ble et musikalsk innslag fra elever på 10. trinn som har valgfag sal og scene. De dansa til en sang av Elvis. 

 

Ny kommunalsjef

– Hei, jeg heter Asbjørn Strømmen og jeg er ny kommunalsjef i Skaun, og jeg skal snakke om digitale helsetjenester, sa den nyansatte, mens han fikk hjelp av yngre krefter til å koble seg opp slik at han fikk digitalt vist fram det han skulle snakke om. 

    – Digitale helsetjenester er spennende saker, og i Skaun har vi allerede kommet i gang med en god del. Vi har en eldrebølge på gang, og det blir behov for flere helsefagarbeidere. Det har seg sånn at vi ikke har nok arbeidskraft til å ta seg av alle eldre, sa Strømmen og forklarte at ettersom helsepersonell ikke kan fysisk ta seg av dem som trenger hjelp, er det der de digitale tjenestene kommer inn. 

    Asbjørn Strømmen presenterte hjelpemidler som gjør at folk kan mestre og folk kan bo så lenge i hjemmet sitt som de ønsker. 

 

Nye muligheter 

via biblioteket

Elin Berge er biblioteksjef i Skaun, og hun takket arrangørene for invitasjonen. Elin fortalte om hvor fornøyd hun var med lokalene til det nye biblioteket. Et lokale som har en beliggenhet på ungdomskolen der det syder av liv helt fram til klokka 22 på kvelden. Av elevene på dagtid, og etter skoletid av lag og foreninger som bruker ungdomskolen til sitt. 

    – Papirboka står sterkt, men jeg vil snakke om våre digitale tjenester. 

    Elin forklarer at man må ha et lånekort, og på det kortet får man også en pinkode. 

    – Om du i tillegg gir fra deg personnummeret ditt, så får du et nasjonalt lånekort. Det vil si; om du er på hytta på Oppdal kan du låne deg ei bok der. Om du ikke blir ferdig med den, så du ta den med hjem, og da kan du levere den tilbake på biblioteket i Skaun, eller der du bor, og så blir boka brakt med et bokbud tilbake til Oppdal.

Bilde: 

Et knippe av de som bidro til at det ble en fin markering av eldredagen i Skaun. Fra venstre står Sunniva Hovde, Rosha Vole, Øystein Syrstad, Kari Kristin Ofstad, Anna Lina Vænes, Sol Dobrobolske og Steinar Haugen. 

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (641)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co