X

Responsive image

Nyheter
Må lese i avisa for å holde meg oppdatert  om det som skal skje med eiendommen min

Må lese i avisa for å holde meg oppdatert om det som skal skje med eiendommen min

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, October 6, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

En undersøkelse viser at Melhus kommune ligger på tredje sisteplass når det gjelder åpenhet. Det føyer seg godt inn i den opplevelsen Oddvar Søberg i Strandvegen på Melhus har av kommunen.

 

AV JENS GRANØIEN

Saken som opptar Søberg er bygging av ny Strandveg, ny forbindelse mellom Rema-krysset og Øysand. Søberg har et areal som er ubebygd på tomta si, som er tiltenkt tomter til datter og datterdatter.

    Nå har han fått greie på at det skal bygges ny veg over arealet som er tenkt til tomter. Før var planen at omlegginga av vegen skulle skje lenger vest nærmere Drammensvegen, på motsatt side av huset til Per Børø, som mister huset sitt når vegen blir lagt om, og som ikke ville berørt eiendommen til Søberg. Strandvegen barnehage vil også bli sanert når planene gjennomføres.

    Det Søberg reagerer på, er at han må lese det i avisa om planer som kommunen har på eiendommen hans.

    – Det jeg reagerer mest på er måten kommunen arbeider på, at vi må lese om det i avisene for å holde oss oppdatert på det som skjer på vår egen eiendom, sier Søberg.

 

Opprinnelig et småbruk

Eiendommen til Oddvar Søberg i Strandvegen var opprinnelig et småbruk. Storflommen i 1940 tok husa, bolighuset berga, men det sto vatn langt opp i andre etasje. Familien måtte evakuere med båt for å komme på tørt land. Besteforeldrene havnet på gamlehjemmet, mens foreldrene fikk leid ei hytte på Presttrøa på Søberg, der Presttrøa barnehage er i dag. Oddvar var født året 1941, etter at foreldrene evakuerte, og er oppvokst på Søberg. Familien flytta senere tilbake til boligen i Strandvegen. I 1980 bygde Oddvar og hans familie nytt bolighus. Det er solgt flere tomter fra eiendommen opp igjennom åra, på begge sider av Strandvegen. Et ubebygd areal gjenstår som er tiltenkt som tomter til Oddvars datter og datterdatter.

 

Skuffet over 

Melhus kommune

Han er skuffet over Melhus kommune som ikke har tatt kontakt, og at ikke bare han, men det gjelder også flere som må lese om det i avisa når noe skal skje med eiendommene deres. Han viser til et innlegg i Gaula av tidligere ordfører Sigurd Busklein som uttalte, at det er konsulenter og utbyggere som bestemmer utviklinga i Melhus. Busklein sa følgende: «Nå er det på tide at kommunen får på seg ytterklærne og støvler og reiser rundt og snakker med folk, sånn at folk slipper å lese om det som skal skje med eiendommene deres i avisa.

    Ifølge Søberg er dette kloke ord.

    – Jeg har prøvd å få kontakt med kommunen, og fikk ett kvarter for ett års tid siden. Det møtet kom det ingen ting ut av. Vi la fram problemet om at vi skulle bygge der. Jeg visste ikke da at det skulle komme veg der før jeg leste om det i avisa.

 

Tror årsaken er at utbyggingsfirmaet skulle få plass til flere leiligheter

Oddvar Søberg har lang fartstid som ansatt i Televerket. Han sier at det første de gjorde da de skulle legge kabel var å ta kontakt med grunneierne. Han konstaterer at det ikke praktiseres i Melhus kommune.

    Han forteller at den første planen for omlegging av vegen i Strandvegen, var at vegen skulle gå bak huset til Per Børø. Nå vil den ta huset. Han tror at utbyggingsfirmaet har vært frampå for å få mer plass for å bygge leiligheter.  At det er årsaken til at vegen er flytta.

    – Det er ikke ulovlig det kommunen foretar seg, men det er noe som heter folkeskikk. Jeg har aldri hatt god hjelp av Melhus kommune. Da jeg skulle bygge hus her holdt jeg på i tre år før jeg fikk tillatelse, sier Søberg.

 

Kommunen har regler å forholde seg til når det gjelder varsling

Enhetsleder Guri Vik hos arealforvaltning sier i en kommentar at kommunen har regler å forholde seg til når det gjelder å varsle berørte, ved områdeplaner og reguleringsplaner. Hun sier at grunneieren blir varslet ved oppstart, ved høring og ved vedtak, der det blir opplyst om hvordan de skal forholde seg. Hun mener at kommunen ikke kan ringe rundt til alle, men benekter ikke at kommunen alltid kan bli bedre.

Bilde: 

På dette arealet hadde Oddvar Søberg tiltenkt boligtomter til datter og datterdatter. Nå viser det seg at området er regulert til veg. Søberg beskylder Melhus kommune for manglende åpenhet.

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (699)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co