X

Responsive image

Nyheter
Skateelementene  blir på uteområdet  ved Lundamo ungdomsskole

Skateelementene blir på uteområdet ved Lundamo ungdomsskole

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, October 13, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

Naboene protesterte og ville ha dem bort på grunn av støy. Rådmannen ville høre på naboene. Politikerne trosser både naboene og rådmannen, og vil at skateelementene skal bli på uteområdet på Lundamo ungdomsskole.

AV JENS GRANØIEN

Rådmannen hadde i sin innstilling til formannskapet tatt hensyn til naboprotestene og ville bevilge 100 000 kroner til utredning av nytt sted for skateboardbanen. Formannskapet trosset innstilingen fra rådmannen om å bruke 100 000 kroner på en utredning.

    Det var ordfører Jorid Jagtøyen på vegne av (Sp), (H) og (ML) som  foreslo at man skulle droppe utredning til 100 000 kroner. Hun foreslo at rådmannen går i dialog med naboene. Ordføreren mente at området ved Lundamo ungdomsskole er en naturlig plasering, og vil ikke gi mer støy med et naturlig underlag. Hun foreslo at det utarbeides en byggesøknad som nabo-varsles på ordinær måte. Nabovarselet må inneholde støyutredning som viser konsekvensene.

 

Støy er en subjektiv 

opplevelse

Jagtøyen hadde vært i kontakt med Levanger kommune som har bygd skateboardbane midt i sentrum. Der var det ingen spesiell støy, og ingen som hadde klaget. I Stjørdal er det også skateboardbane med mange boliger rundt.

    – Så lenge det ikke er en plage så kan sånne tiltak gjennomføres. Støy er en subjektiv opplevelse som måles i desibel, sa ordføreren. Jeg mener vi må klare å få til dette, sa hun.

 

Skateboardbane på flyttefot

Skateboardbanen ble først montert utafor sansehagen på Buen, i krysset Lenavegen – Rådhusvegen. Det ble gjort uten politisk vedtak. Beboerne i nærheten klaget, og fikk medhold i at skateparken måtte bort derfra. Da ble den flyttet til et område mellom Melhushallen og Bankhallen på vestsida av elva. Nå bygges det parkeringshus og idrettshall på tomta der skateparken sto. Dermed måtte den flyttes derfra. I sommer ble den midlertid satt opp utafor lokalene i Melhusbanken. Der fikk den stå et par måneder til banklokalene skulle rives.

    Da ble den plassert på uteområdet ved Lundamo ungdomsskole. Der har naboene protestert på grunn av støy. Ifølge rådmannen viser det seg at plasseringen ikke tilfredsstiller anbefalt støynivå for omkringliggende boliger. Det på tross av at det utføres støydempende tiltak i form av støyvegg.

    Formannskapet sluttet seg enstemmig til forslaget om at skateelementene blir plassert på uteområdet ved Lundamo ungdomsskole.

Bilde:

Kristin Johnsen veileder for Ungdomsrådet viser fram skateboardbanen etter at den ble plassert mellom Bankhallen og Melhushallen. Arkivbilde.

 

Print

Number of views (728)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co